Mads Christoffersen stod for den afsluttende økumeniske gudstjeneste på Folkemødet.

Sammen med 14 kirker og kirkelige organisationer var Danske Kirkers Råd medarrangør af teltet Mellem Himmel og Jord.

Folkemødet 14.-17. juni var endnu mere besøgt end selv de mest optimistiske havde gættet på. 32.000 mennesker var med til denne enorme begivenhed i den lille by Allinge på Bornholm. Et væld af debatter og andre arrangementer gav deltagerne mulighed for at høre på politikere og organisationsfolk inden for alle slags emner.

Danske Kirkers Råd var også med

Sammen med 14 kirker og kirkelige organisationer var Danske Kirkers Råd medarrangør af teltet Mellem Himmel og Jord. Teltet havde en ideel placering midt i havneområdet og dannede rammen om netværk blandt kirkefolk, organisationer og til politikerne. Hver dag var der debatter i teltet og hver aften sluttede med en reception, hvor der var mulighed for at stifte nye bekendtskaber eller møde gamle venner.

Et møde mellem engagerede mennesker

Folkemødet er en enestående måde at møde andre engagerede mennesker på og helt uformelt at drøfte fælles interesser med forskellige politikere. Mellem Himmel og Jord gav både kirkefremmede og kirkeligt engagerede mulighed for at blive klogere på dansk kirkeliv og hvilke aktuelle udfordringer, der er lige nu.

Relevante debatter om religionsfrihed og klima
Danske Kirkers Råd havde arrangeret to debatter med temaerne ”Religionsfrihed – og lighed? Religionerne og det danske” og ”Kloden, klimaet og kirken”. De andre kirkelige organisationer holdt også debatter og alle debatterne i teltet var velbesøgte og særdeles inspirerende. Desuden havde Danske Kirkers Råd arrangeret den afsluttende økumeniske gudstjeneste søndag formiddag. Ud over Danske Kirkers Råds arbejde i bred forstand blev der særligt gjort opmærksom på Grøn Kirke og Danske Kirkedage til dem, der besøgte standen.

Styrkelse af kirkeligt netværk
Planlægning og gennemførelse af kirkernes deltagelse i Mellem Himmel og Jord har i høj grad styrket det kirkelige netværk og større fortrolighed med f.eks. styrken ved netværkssamarbejdet i Danske Kirkers Råd. Det er planen, at Mellem Himmel og Jord også vil være til stede ved Folkemødet 2013.

Af: Mads Christoffersen

Læs mere
Læs mere om Mellem Himmel og Jord på www.himmel-og-jord.dk
Se debatter og gudstjeneste her: http://www.himmel-og-jord.dk/web-tv

Se billeder på Picasa

Links:
www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/466316:Danmark--Kirker-satser-massivt-paa-folkemoedet

Categories:

Tags:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev