Foto: Jesper Rais.
Artiklen er oprindeligt udgivet på Bibelselskabets hjemmeside: Bibelen taler til sanserne i ny aktivitetsbog for børn og voksne | Bibelselskabet

Kom og vær med er en aktivitetsbog, skrevet af 25 mennesker fra hele det danske kirkeliv. Med udgangspunkt i bibeltekster til hele året inspirerer bogen gennem skønne aktiviteter til at forstå troen med krop og sanser.

Kom og vær med er en samling af 25 bibelfortællinger med tilhørende aktiviteter og lege, som skal sætte samtaler i gang om tro og kristendom – mens man støber lys, laver raketter med natron, bager et gavebrød eller noget helt andet.

Sarah Krøger Ziethen er præst og initiativtager til aktivitetsbogen. Hun fortæller, at forståelse af tro ikke bare er noget, vi gør med hjernen. Også kroppen og hjertet kommer i spil: ”Når vi får troen ud i hænderne og kroppen, bliver troen levende. For mig er tro ikke noget, vi har – det er noget, vi gør. Vi husker med kroppen, og fortællingerne sætter sig på en anden måde, når ord og aktivitet går hånd i hånd.”

Hver bibeltekst ledsages af en refleksion, der inspirerer den voksne til at tale med barnet om den. Derpå følger en aktivitet, man kan lave sammen med barnet, og som folder fortællingen ud og sætter gang i samtalen:

”Som alle voksne, der har med børn at gøre, ved, opstår de gode samtaler oftest, når man laver noget sammen,” fortæller Sarah Krøger Ziethen.

Aktivitetsbogen er skrevet af 25 mennesker fra hele det danske kirkeliv, som alle deler en forkærlighed for at lade Bibelen tale til sanserne. Den henvender sig til børn og deres betydningsfulde voksne – for eksempel forældre, bedsteforældre, voksenvenner og faddere. Den er også velegnet til minikonfirmander, konfirmander og ved børneaktiviteter i kirker.

Kom og vær med er udgivet af Bibelselskabet og Danske Kirkers Råd i regi af arbejdsgruppen Økumenisk Dialog og Dannelse. Den er betalt af midler fra BorgFonden og en række medlemskirker og folkekirkelige stifter i Danske Kirkers Råd.

Bogen koster 199,95 kr. og kan købes her

Categories:

Comments are closed