35-årige Emil Bjørn Hilton Saggau er ny generalsekretær for Danske Kirkers Råd.

"Vi glæder os over at kunne knytte Emil Hilton Saggau til arbejdet i Danske Kirkers Råd. Emil kan bidrage med stærke teologiske, diakonale og økumeniske erfaringer – og et unikt politisk kendskab, idet han har haft sin gang i Folketinget og ministerier som politisk rådgiver", siger formand for forretningsudvalget, Peter Birch, og fortsætter: "Emil har en stærk faglig profil og masser af erfaringer, som vi kan bruge til fortsat at udvikle Danske Kirkers Råds arbejde og varetage kirkernes interesser over for lovgiver. Vi ser meget frem til samarbejdet". 

Emil Saggau er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet med en ph.d. i kirkehistorie. Han har tidligere været politisk rådgiver i Forskningsministeriets departement, men har de seneste år været ansat som research fellow ved Lunds Universitet. Her har hans forskningsarbejde været orienteret mod den globale kristendom og særligt de østlige og ortodokse kirker. Det har været udgangspunktet for hans rådgivning til flere kirkelige organisationer i Danmark og udlandet og har givet ham indgående kendskab til lokalt og globalt økumenisk arbejde.

Danske Kirkers Råd er et nationalt råd af kristne kirker og organisationer i Danmark. I Danske Kirkers Råd samles ledere af de mange forskellige kristne kirkesamfund, menigheder og organisationer i Danmark til samtale, dialog og samarbejde. "Jeg har et unikt kendskab og stærkt netværk blandt de ortodokse og orientalske kirker i Danmark og Norden, hvorfor jeg kan bidrage med en yderligere forankring af disse kirker i Danske Kirkers Råd", fortæller Emil Hilton Saggau og forsætter: "Jeg ser frem til at fortsætte den gode udvikling og møde det brede danske kirkelige landskab – både de store som de små kirker og kirkelige foreninger. Kirkerne står i en unik position, men også med politiske udfordringer, som jeg ser frem til at forsøge og finde nye konstruktive løsninger på sammen med rådets medlemmer".

Emil Hilton Saggau afløser Mads Christoffersen, der forlader Danske Kirkers Råd den 30. november 2023 efter 15 år som generalsekretær for at blive seniorrådgiver i Danmission.

For yderligere information kan følgende kontaktes:
Formand for forretningsudvalget Peter Birch via tlf. 20472572
Kommende generalsekretær Emil Hilton Saggau via tlf. 30631484

Categories:

Comments are closed