Foto: Iona Abbey på øen Iona, Skotland 

For kun anden gang er det nye Rejselegat til fremme af økumenisk dannelse blevet uddelt til frivillige i kirker og kirkelige organisationer, der gennem udlandsrejser vil styrke deres økumeniske erfaring og dannelse. Denne gang blev der bevilliget økonomisk støtte til fire ansøgere, som vil styrke deres økumeniske viden og engagement i hhv. Skotland, Malawi og USA. 

Elisabeth Arendt, som er frivillig i Det økumeniske retrætehus Skovhuset, har fået støtte til at besøge den skotske ø Iona, hvor et gammelt kloster i dag fungerer som økumenisk retrætecenter. Her skal Elisabeth deltage i en retræte under temaet skabernærvær, som kan give ny inspiration til hendes eget retrætearbejde som retræteleder lokalt og nationalt.

Carsten Olav Christensen er frivillig indsamlingsleder for Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling. Som sognepræst har han gennem mere end 30 år støttet og indsamlet midler lokalt for Folkekirkens Nødhjælp, som  i 2024 arrangerer en studierejse til Malawi. Formålet med rejsen er først og fremmest, at de frivillige indsamlingsledere kan få et indblik i det hjælpearbejde, som Folkekirkens Nødhjælp yder i Malawi, og Rejselegat til fremme af økumenisk dannelse støtter Carsten økonomisk i forbindelse med den rejse. På rejsen skal de bl.a. mødes med samarbejdspartnere fra andre konfessioner.

Også Anebine Danielsen, som ligeledes er frivillig indsamlingsleder, har fået bevilliget økonomisk støtte til at deltage i studieturen til Malawi. Hun forventer at få en større forståelse af og for forskellige religiøse institutioner og den måde, de arbejder på i hverdagen herunder hvordan deres tro og tankegang påvirker deres måde at løse aktuelle problematikker på. Anebine forventer, at rejsen både kan styrke hendes arbejde med at hverve andre frivillige til den årlige indsamling og også gøre hende i stand til at sætte et større personligt præg på den kommende indsamling ved at dele ud af sine erfaringer og oplevelser fra studieturen.

Den sidste modtaler af Rejselegaten i denne omgang er Lars Åbom fra Baptistkirken i Danmark. Med støtte fra Rejselegat til fremme af økumenisk dannelse skal han til på studietur til USA for at besøge forskellige kirker og organisationer,
der kan inspirere hans arbejde og give indsigt i nye strømninger i de post konfessionelle kirker og organisationer. Især er Lars interesseret i at undersøge, hvordan de arbejder med spiritualitet, diakoni og liturgi. 

Alle fire ansøgere vil efter endt rejse fortælle os i Danske Kirkers Råd mere om deres udlandsture og de erfaringer, de har gjort sig på disse. 

Næste ansøgningsfrist: 1. april 
Læs mere om legatet her.  

Categories:

Comments are closed