'Bedeugen for kristen enhed' finder sted hvert år sted som en påmindelse til kristne om at være ét, for at verden skal tro, sådan som Jesus beder for i Johannesevangeliet 17,21. 
I år finder bedeugen sted fra den 18. januar til den 25. januar, og temaet er “Bliv i min kærlighed. Så skal I bære rig frugt” (jf. Joh 15,1-17). 

Når Kirkernes Verdensråd sammen med Den katolske Kirke afholder 'Bedeuge for kristen enhed' beder menigheder og sogne over hele verden sammen, idet der bliver udvekslet bønner og arrangeret særlige økumeniske gudstjenester.  

Bedeugen kulminerer med en global, økumenisk gudstjeneste mandag den 25. januar klokken 14: 00 via oikoumene.org/live
Du kan læse mere om gudstjenesten her

Denne online fejring vil gøre det muligt at bede sammen som en enhed hvor end vi befinder os, i en tid hvor restriktioner grundet coronavirus i mange lande gør det vanskeligt at mødes fysisk. 

Idet vi samles i bøn, bekræfter og udtrykker vi sammen vores fælles kald til bøn for kristen enhed og forsoning blandt mennesker. Bedeugens begyndelse:
18. januar 2021

Bedeugens afslutning:
25. januar 2021

Sted:
I hele verden

Læs mere: 
oikoumene.org/week-of-prayer

Materialet for årets bedeuge er udvalgt og sammensat af kommunitetet Grandchamp i Schweiz.

Den verdensomspændende økumeniske bedeuge for kristen enhed har siden 1966 været koordineret mellem Den katolske Kirke og Kirkernes Verdensråd. Læs mere om Bedeugen for kristen enhed her.

Categories:

Comments are closed