I foråret afholder Folkekirkens Migrantsamarbejde tre webinarer om ortodokse i Danmark. Hér kan du blandt andet blive klogere på, hvad de ortodokse kristne tror på, på et ortodokst syn på folkekirkens potentiale og på hvilke koblingspunkter, der findes mellem dansk og ortodoks kirkekultur. 

Det er gratis at deltage i alle tre webinarer, og alle er velkomne! 

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til ake@interchurch.dk

Tilmeld dig her.

Hvem er de ortodokse i Danmark?

14. april, kl. 16-17

Ca. 80.000 østeuropæiske indvandrere i Danmark har ortodoks baggrund. Der er i dagens Danmark flere kristne indvandrer end muslimer, og en tredjedel af dem er ortodokse. Mange af dem kommer i en af de ca. 40 nye lokale ortodokse menigheder i Danmark, men hvad er det helt præcist kristne ortodokse tror?

Hør forsker Emil Saggau fra Københavns Universitet fortælle, blandt andet om hvordan gamle lokale helgener, som Ansgar eller Aarhus skytsengel Clemens er blevet gjort til ortodokse menighedernes beskyttere. Klik på billedet for at gå til Facebook-eventet.

Er folkekirken for ortodokse rumænere?

28. april, kl. 16-1

Vidste du at 1 ud af 5 borgere har ortodoks baggrund i flere jyske kommuner? Den hurtigst voksende gruppe af arbejdsmigranter er rumænere, ukrainere og hvidrussere, og de får i høj grad menighederne til at vokse – ikke kun protestantiske menigheder, men også mange nye ortodokse kristne menigheder i Danmark. Men hvordan ser kristen mangfoldighed ud i Danmark, og kan den rumme de mange nye ortodokse?

Mød Klara Olariu – dansk-rumænsk teolog der bor i Odder og studerer Diakoni på Aarhus Universitet. Hør hendes unikke indsigter i interkulturelle misforståelser, og et rumænsk-ortodokst syn på folkekirkens potentiale. Klik på billedet for at gå til Facebook-eventet.

Kulturmægleren – ortodoks præst i Danmark

6. maj, kl. 16-17

Hvor stor kulturforskel er der mellem folkekirken og ortodokse menigheder? Lær om de koblingspunkter der findes mellem dansk og ortodoks kirkekultur, fra en præst der mægler mellem de to døre hver dag.

Lær om ortodokse minoritetsgrupper i Danmark fra en rumænsk-ortodoks præst, og hvordan kristendommen ser anderledes ud, for østeuropæere der bor og tror i Vesten. Klik på billedet for at gå til Facebook-eventet.

Categories:

Tags:

Comments are closed