Tro, håb og klimakrise

Danske Kirkers Råd er med på årets Folkemødet. Det bliver dog meget anderledes end normalt. Vi åbner med denne spændende online-samtale om tro, håb og klimakrise med fire markante stemmer dybt engageret i klimakrisen på hver deres måde.

Deltagelse kræver ikke tilmelding – bare klik på linket.

Tidspunkt: Torsdag den 17. juni kl. 13:00-14:00.

Link: https://zoom.us/j/94648993665?pwd=a0M5ZWo0dHNDSEVMcmVMV2hqWkNxdz09

Vær med i denne spændende online samtale om tro, håb og klimakrise!

Hvad betyder troen og håbet betyder for vores klimaengagement – og hvad er det for en tro og hvilket håb er det vi taler om? Er håbet med til at fremme handling mod yderligere klimaforandringer? Hvordan bevarer man håbet med de dystre klimaprognoser, vi ser ind i? Er der forskel på, hvad det er for en tro og hvilket håb vi taler om, alt efter om det er biskoppen, generalsekretæren, etikeren eller aktivisten, man spørger? Er der forskel på, hvordan unge og ældre går ind i klimakampen med hver deres tro og håb? Det er nogle af spørgsmålene, der vil blive drøftet i denne spændende samtale mellem:

- Sarah Hellebek, medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse og lærer på Krogerup Højskole

- Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, Folkekirkens Nødhjælp

- Mickey Gjerris, bioetiker og forfatter til bogen ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb”

- Biskop Peter Fischer-Møller, formand for Danske Kirkers Råd og engageret i kirkernes klimarbejde Grøn Kirke

Kulturjournalist på DR Alberte Clement Meldahl leder samtalen. Hun har blandt meget andet lavet radioserien ’Er håbet stadig grønt?’.

Arrangør: Danske Kirkers Råd/Grøn Kirke

Danske Kirkers Råd er Danmarks nationale kirkeråd med 16 kirkesamfund og 42 kirkelige organisationer i sin medlemskreds. Danske Kirkers Råd står bl.a. for netværket Grøn Kirke, der er med til at engagere kirker og kirkelige organisationer i klima- og miljøspørgsmål både lokalt, nationalt og internationalt. Læs mere på www.gronkirke.dk

For yderligere information:
Generalsekretær Mads Christoffersen, Danske Kirkers Råd: 26 70 02 46

Categories:

Comments are closed