Foto: Peter Skov Friis

Folkekirkens Nødhjælp og Københavns Domkirke arrangerer sammen med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og Danske Kirkers Råd

Gudstjeneste med lystænding og bøn for fred Søndag den 19. november klokken 17:00 i Vor Frue Kirke, København

Vi er alle sammen påvirkede af den eskalerende ufred i verden. Vi fyldes med gru over krig og terror med de uhørte lidelser og meningsløse tab af menneskeliv. Lige nu rammes vi af fortvivlelse over situationen som følge af krigen mellem Israel og Hamas. Vi er fælles om smerten og håbet om fred. 

Derfor vil vi samles i bøn for fred i verden.

“Vi fyldes alle med gru over terror og krig og menneskelige lidelser. Vi er fælles om smerten og om håbet om fred. Men det kan være svært selv at finde ord, derfor samles vi i bøn for fred i verden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp.

Ved gudstjenesten vil Steffen Ringgaard Andresen, sognepræst ved Vor Frue Kirke, prædike. Vor Frue Kirkes Kantori medvirker med salmer, der udtrykker smerte og håb. Der vil være fælles bøn for ofre i Ukraine, Armenien, Israel og Palæstina, men først og fremmest for fred i verden.  Vi vil lytte til Bibelens ord, synge ’Kringsatt av fiender’ og salmer, der skaber håb. Der vil være nadver og fælles lystænding. Vi vil bede for ofrene i Ukraine, Armenien, Israel og Palæstina – men først og fremmest vil vi bede for fred i verden.

Øvrige medvirkende fra det økumeniske fællesskab er blandt andre Vasyl Tikhovych, præst for den ukrainske menighed i Danmark, Father Stepanos Hovhannisyan, præst for den armeniske menighed i København, Søster Maria Lioba, Den katolske Kirke i Danmark og Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.   

Inden gudstjenesten vil der være mulighed for at tænde et lys ved Domkirkens indgang. Kirken åbnes klokken 16:30. Alle er velkomne! 


Categories:

Comments are closed