På rådsmødet i Danske Kirkers Råd den 16. januar 2023 blev det besluttet at sende et høringssvar vedr. lovforslaget om at afskaffe Store Bededag og desuden sende et åbent brev til Kirkeminister Louise Schack Elholm.

Læs det åbne brev her

Fælleskirkelig protest mod at afskaffe Store Bededag som helligdag

Til Kirkeminister Louise Schack Elholm

 

Danske Kirkers Råd støtter Folkekirkens biskoppers og andre kirkelige aktørers kritik af forslaget om at gøre Store Bededag til en almindelig arbejdsdag.

 

Store Bededag danner som helligdag rammen om bøn og eftertænksomhed og er en del af Folkekirkens alterbog med her til hørende bønner og tekster. Vi anser det som et brud med en meget lang tradition, at regeringen således blander sig i kirkens indre anliggender, som det her er tilfældet.

 

Desuden finder vi den manglende dialog med kirkelige aktører i forbindelse med udarbejdelsen af forslaget om afskaffelse af Store Bededag som helligdag meget problematisk og et brud med den danske samfundsmodel, der er kendetegnet ved netop samtale og inddragelse.

 

Argumentet om at afskaffelsen af Store Bededag som helligdag skulle finansiere et øget forsvarsbudget, finder vi meget ejendommeligt. Vi er sikre på, at der findes andre veje til denne finansiering.

 

Store Bededag er ikke alene et anliggende for Folkekirken og dens medlemmer. Som et meget bredt netværk af kirkesamfund, folkekirkelige stifter og kirkelige organisationer støtter vi bevarelsen af Store Bededag som helligdag til gavn for den enkelte og til gavn for samfundet og opfordrer således regeringen til at trække dette lovforslag tilbage.

 

Danske Kirkers Råd er Danmarks nationale kirkeråd med 17 kirkesamfund – herunder Folkekirken, Den Katolske Kirke, Metodistkirken, Baptistkirken, Pinsekirken, mfl. – samt alle Folkekirkens stifter og 31 kirkelige organisationer.

 

Besluttet på Danske Kirkers Råds rådsmøde, mandag den 16. januar 2023.

 

 

For yderligere information:

Generalsekretær Mads Christoffersen, telefon 26 70 02 46 eller mail mc@danskekirkersraad.dk

 

Categories:

Tags:

Comments are closed