​Danske Kirkers Råd var igen i år med på Folkemødet. Det er 9. år, vi er med i det økumeniske telt Mellem Himmel & Jord sammen med 10 andre kirkelige organisationer og kirkesamfund. I alt deltog mere end 100.000 mennesker på Folkemødet 2019 til godt 3000 arrangementer.

Der var både bagende solskin, storm, torden og regn på årets Folkemødet. Den mangfoldighed i vejret afspejler meget godt den mangfoldighed, som Folkemødet er og danne rammen om af debatter, underholdning, fællesskaber, samtaler og meget mere. Det var helt umuligt at nå at være med i alle de arrangementer, der måtte vække ens interesse, da foreninger, organisationer, partier og mange andre sammenslutninger mødtes på kryds og tværs gennem fire dage på Bornholm.

Det er tiende år, der holdes Folkemøde i Allinge. Danske Kirkers Råd har været med de sidste 9 år i det økumeniske telt Mellem Himmel & Jord. Udover det økumeniske telt er der en række andre kirkelige aktører tilstede på Folkemødet. Folkekirken har sit eget telt ligesom også Grundtvigsk Forum og Indre Mission også har det.

I år var Danske Kirkers Råd med til at sætte fokus på nogle kirken og verdensmålene. Således fulgte vi op på samtalerne fra Verdensmålscafeen på Himmelske Dage på Heden. Danske Kirkers Råd var arrangør af åbningsdebatten i teltet Mellem Himmel & Jord netop om kirken og verdensmålene, hvor Thomas Ravn-Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder, ledte en spændende debat mellem Karen Klint (S), Birthe Juel Christensen (Folkekirkens Nødhjælp). Henrik Kaas (Frikirkenet), Pia Risør Bjerre (De Grønne Pigespejdere) og Daniel Nørgaard (Den katolske Kirke). Derefter fulgte en spændende samtale om håb og handling i klimakrisen med bioetiker Mickey Gjerris, generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen (Folkekirkens Nødhjælp), Esther Michelsen Kjeldahl (Den Grønne Studenterbevægelse) og Tonny Jacobsen (Frikirkenet). Desuden var Danske Kirkers Råd sammen med Frikirkenet værter for en samtale om tro med Naser Khader og Morten Messerschmidt ud fra vores udgivelse Noget om den kristne tro.


Efter tre dage med masser af aktiviteter i teltet sluttet vi som vanligt af med en flot økumenisk gudstjeneste i Allinge Kirke.  
Teltet Mellem Himmel & Jord emmede af liv, gode debatter og koncerter gennem hele Folkemødet. Takket være en flot indsats fra lokale frikirkefolk fra Bornholm var der kaffe og kage til de mere end 3.000 besøgende, der kom forbi teltet. Danske Kirkers Råd ser frem til Folkemødet 2020 og det fortsatte gode samarbejde mellem kirker og kirkelige organisationer i teltet Mellem Himmel & Jord.
Folkemødet er et imponerende møde mellem politikere, organisationer og tusindvis af besøgende med debatter og samtaler om alt mellem himmel og jord. Som nationalt råd af kirker og kirkelige organisationer ønsker Danske Kirkers Råd fortsat at være en del af dette levende møde i årene fremover.
Se hele programmet for teltet Mellem Himmel & Jord her: www.himmel-og-jord.dkCategories:

Comments are closed