​Himmelske Dage på Heden samlede tusindvis af mennesker i Herning i Kristi Himmelfartsdagene 30 maj til 2 juni 2019 til mere end 400 enkeltarrangementer. Kirker, kirkelige organisationer, frivillige og ikke mindst den lokale komite i Herning har alle ydet en imponerende indsats for at få Danmarks største økumeniske begivenhed på benene. Og det lykkedes! Resultatet var ganske enkelt imponerende, og viser, hvad et økumenisk fællesskab kan sammen i al sin levende mangfoldighed.

På vegne af Danske Kirkers Råd vil vi gerne takke alle deltagere og arrangører, der var med på rejsen frem mod Himmelske Dage på Heden og til de fire fabelagtige dage i Herning. Her var der show i Boxen med 1800 gospelsangere og 7.000 deltagere. Der var U2-gudstjeneste, Mulighedernes Marked med debatter, samtaler og musik. Der var undergrundsgudstjeneste, Taize-andagter, foredrag med internationale gæster, jubilæumsgudstjeneste med Hendes Majestæt Dronning Margrethe, undergrundsgudstjeneste i parkeringskælderen, samtaler om tro, om verdensmålene, om mission, forfølgelse, liturgi og meget meget mere. Kristeligt Dagblad har løbende skrevet fra og om Himmelske Dage.

Men man kan genopleve Showet i Boxen, afslutningsgudstjenesten og se et sammendrag af aktiviteterne på Himmelske Dage på Heden hos TV Midt/Vest og DR. Vi glæder os allerede til at holde Danske Kirkedage i Roskilde 2022, hvor alle er inviteret med. Styrelsen for Danske Kirkedage ser frem til et godt samarbejde med lokale kræfter i Roskilde, der de kommende tre år vil være med til at forme arrangementerne sammen med Roskilde og de nationale kirkesamfund og kirkelige organisationer.  

I har sikkert allerede læst adskillige artikler om Himmelske Dage på Heden. Men I kan også se sammendrag fra Himmelske Dage på Heden, Showet i Boxen og afslutningsgudstjenesten på DRs hjemmeside og TV Midt/Vest.

Showet i Boxen: https://www.tvmidtvest.dk/saerlige-begivenheder/det-himmelske-show

Sammendrag af Himmelske Dage på Heden: https://www.tvmidtvest.dk/saerlige-begivenheder/himmelske-dage

Afslutningsgudstjenesten: https://www.dr.dk/tv/se/gudstjeneste-i-dr-kirken/tv-gudstjenester-3/gudstjeneste-fra-himmelske-dage-pa-heden

Fotos mm fra Himmelske Dage på Heden kan hentes her: https://www.himmelskedage.dk/gense-himmelske-dage/

På glædelig gensyn i Roskilde 2022!

Categories:

Tags:

Comments are closed