På en mørk og råkold novemberaften blev Københavns Domkirke omkranset af 10.000 lys op til en gudstjeneste for fred arrangeret af domkirken, Folkekirkens Nødhjælp, Folkekirkens mellemkirkelige Råd og Danske Kirkers Råd. Sammen bad og sang en fyldt Vor Frue Kirke for fred i verden med særligt fokus på Ukraine, Nagorno-Karabakh og Israel/Palæstina. 

De mennesker, som sidst på eftermiddagen søndag d. 19. november lagde vejen forbi Københavns Domkirke, blev mødt af skæret fra 10.000 lys, som nåede hele vejen rundt om kirken. Kl. 17 var kirken fuld af mennesker, som brugte en god times tid af deres søndag aften på sammen at tænde lys, bede, synge og håbe på en fredelig verden. Sangene Kringsatt av fiender fra 1936 og Du spørger mig om håbet fra 2021 omkransede den stemningsfulde gudstjeneste, hvor Steffen Ringgaard Andresen prædikede og præster og lægfolk fra forskellige kirker medvirkede med læsninger og forbøn. 

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, fortalte efter gudstjenesten: "Der var mange, der kom op bagefter og sagde: Hvor var det dejligt at kunne være et sted, hvor man bare kunne få lov til at være, sidde, lytte og finde ro i den her svære verden, vi har for tiden".

Som en del af gudstjenesten var der tid til at tænde lys i kirken til lyden af smuk en a cappella-version af Janne Marks Syng for alverdens urolige hjerter. Der var desuden forbøn for fred med særligt fokus på Ukraine, Nagorno-Karabakh, Israel/Palæstina og børn og unge, som berøres af ufred. 

Hvor var det dejligt at kunne være et sted, hvor man bare kunne få lov til at være, sidde, lytte og finde ro i den her svære verden, vi har for tiden

Foto: Rune Hansen

Fotos: Rune Hansen

Medvirkende

Steffen Ringgaard Andresen, sognepræst
Johannes Gregers Jensen, domprovst
Hanne Kuhlmann, domorganist
Vor Frue Kantori
Elisabeth Ørsnes Gadegaard, mezzosopran
Julie Borgwardt-Stampe, sopran

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp
Søster Maria Lioba, Den katolske Kirke
Birthe Juel Christensen, præst, Folkekirkens Nødhjælp
Vasyl Tikhovych, præst for den ukrainske menighed i Danmark, Den katolske Kirke
Anne Hjul Lybke, folkekirkens repræsentant i Kirkernes Verdensråd, KFUM og KFUK
Father Stepanos Hovhannisyan, præst for den armenske menighed i København
Christine Lund Ravn, forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd
Mads Christoffersen, generalsekretær, Danske Kirkers Råd
Jørgen Thomsen, præst, Folkekirkens Nødhjælp
Signe Randorff, konsulent, Folkekirkens Nødhjælp

Categories:

Comments are closed