På grund af stigende smitte er der indført yderligere restriktioner i hele landet. Restriktionerne gælder frem til og med den 3. januar. Samtidig er de i forvejen indførte restriktioner som fx forsamlingsforbuddet på max 10 personer indendørs samt 50 personer for udendørs begravelser og bisættelser forlænget til 28. februar 2021.


Følgende er taget fra folkekirkens biskoppers udmelding, men Danske Kirkers Råd finder det absolut anvendeligt til inspiration for alle kirkesamfund: 


Gudstjenester og kirkelige handlinger kan fortsat holdes med de begrænsninger, der allerede er kendt – herunder også begravelser og bisættelser.  Man bør naturligvis være yderst opmærksom på at overholde retningslinjerne, herunder arealkrav, mundbind, afstand, udluftning og hygiejne.

 

Opfordring til at arbejde hjemmefra

Samtidig skal kirkens aktiviteter også ses i lyset af situationens alvor, og at vi alle skal omgås færrest mulige mennesker. Derfor opfordrer biskopperne i de berørte stifter til, at alle følger regeringens opfordring til at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejde hjemmefra.  Det skal dog sikres, at det fornødne personale til at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger er til stede. Det enkelte menighedsråd kan konkret overveje, om medarbejdere, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, forsat kan løse disse opgaver.

 

Opfordring til at aflyse/udskyde aktiviteter

Hele kulturområdet bliver lukket ned i de pågældende kommuner. Biskopperne i de berørte stifter opfordrer derfor kraftigt til, at alle kirkelige aktiviteter ligeledes aflyses eller udskydes. Dette gælder koncerter, børneaktiviteter, foredragsarrangementer, studiekredse, fællesspisninger, kirkekaffe, og ældreaktiviteter mv. Konfirmandforberedelse skal desuden foregå virtuelt eller aflyses.


Juleafslutninger bør aflyses

Vær endvidere opmærksom på at skoler, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner ifølge de nye tiltag anbefales ikke at deltage i julegudstjenester- eller afslutninger.

 

Læs om de nye generelle tiltag for december 2020 til februar 2021 her

 

Categories:

Comments are closed