I 2022 udkom bogen Kirken den er… om kirker og kristne i Danmark – fortalt af dem selv. Bogen er blevet til regi af Danske Kirkers Råds arbejdsgruppe Økumenisk Dialog og Dannelse i samarbejde med Eksistensen og Teologi for Lægfolk. Hvert kapitel er en selvpræsentation af Danske Kirkers Råds medlemskirker. Bogens kapitler afspejler dermed den brede kirkelighed i Danmark både i indhold og udtryk. Hvad kendetegner deres kirke, hvordan er det at være deres kirke i Danmark, hvad er særligt for deres gudstjenesteliv, hvordan ser de deres rolle i samfundet, hvad er deres forhold til andre kirker? Det er nogle af de spørgsmål, de enkelte kapitler forholder sig til. Forfatterne har haft frie hænder til at skrive, hvad der er vigtigt for dem.

Nu kan du også blive klogere på de forskellige trossamfund gennem en række af små videoer. Videoserien kan ses på YouTube her

Følgende citater er små udpluk fra nogle af videoerne, som findes i sin fulde længde på YouTube. 


"Vi har været i København siden 1911 som kirke og samlingssted for alle svenskere, som bor i Danmark. Det er ca. 16.000 personer. Svenska Kyrkan er en evangelisk luthersk folkekirke. For os er gudstjeneste-livet, diakoni, socialt engagement og økumeni vigtige kendetegn. Vi arbejder lokalt, men vi er også en del af den verdensomspændende kirke"
- Thomas Stoor, præst i Svenska Kyrkan

"I Vineyard ser vi det simpelthen som vores fornemste opgave kontinuerligt selv at modtage dét rige, og så leve det rige ud og bringe det med os, hvor end vi går.  Så i måden, vi indretter vores gudstjeneste og arrangementer på, går vi op i, at de afspejler faderens inkluderende kærlighed, hvor alle aktivt kommes i møde lige som de er"
- Sara Lorenzen, præst i Odense Vineyard.


"Vi holder engelsksprogede lovsangs-gudstjenester, kristen undervisning og socialt arbejde og samvær for folk fra hele verden, fra forskellige kristne trossamfund, teologiske traditioner og kirkeerfaringer, nationaliteter, kulturer og vaner.
Selvom vi er lutheranere i vores historie, grundlæggende teologi og praksisser, fungerer vi som et økumenisk fællesskab, hvilket er vigtigt for os"
- Tim Stewart, præst i International Church of Copenhagen. 

"De første danske baptister blev døbt 10 år før det blev lovligt - det blev nemlig først lovligt med Grundloven i 1849.  Så det ligger i vores selvopfattelse at være lidt... rebelske, måske. Vi Kæmper for religionsfrihed og menneskerettigheder over hele verden"
- Lone Møller Hansen, præst i baptistkirken på Bornholm 

Categories:

Tags:

Comments are closed