Myndighederne arbejder på at forsinke smittespredning af COVID-19 i Danmark, derfor er der iværksat omfattende tiltag for at undgå situationer, hvor mange personer opholder sig tæt sammen. Gudstjenesterne i folkekirken er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester er aflyst i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Alle frivillige foreninger og trossamfund uden for folkekirken opfordres ligeledes kraftigt til at gøre det samme, og mange trossamfund har da også sendt meddelelser ud om, at alle gudstjenester og unødigt aktivitet indstilles. Lukningen af indendørs aktiviteter gælder i foreløbigt fjorten dage.

Kirkeminister Joy Mogensen opfordrer alle i folkekirken og andre trossamfund til under lukningen at være tilgængelig for mennesker på andre platforme.

- I den nuværende situation vil jeg opfordre alle til at tænke kreativt i forhold til, hvordan vi som mennesker kan tænde håb hos hinanden. Ville det for eksempel være en mulighed at bruge nettet, de sociale medier, Skype, lokalradioen eller de gode gamle telefonkæder til at nå de danskere, som ikke kan komme i kirken, men har brug for trøst. Jeg stoler på, at de enkelte menigheder bedst ved, hvad der ville give mening for deres sogn og takker for forståelsen for, at vi er nødt til at hjælpe hinanden, især vores mest sårbare, ved at holde os fra hinanden, siger Joy Mogensen.

Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse/bisættelse er ikke offentlige, men er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 100 mennesker indendørs. Folkekirkens biskopper har udsendt nærmere vejledning til præster og menigheder, som I kan finde her:  https://usercontent.one/wp/www.danskekirkersraad.dk/wp-content/uploads/2020/03/Folkekirkens-Coronatiltag-NY-vejledning_Udkast-fra-Peter-Skov-Jakobsen-med-KM-bem_-002.docx?media=1711036198

På DKR’s kontor arbejder medarbejderne også så vidt muligt hjemmefra, og vi må derfor bede om forståelse for forlænget ekspeditionstid på fx postforsendelser, ligesom kontortelefonen ikke besvares. For henvendelser skriv da til Sofie Larsen Kure slk@danskekirkersraad.dk

Categories:

Tags:

Comments are closed