Af Marianne Karlsmose, landssekretær i region Nord-, Midt-og Vestjylland og region Østjylland 

I 2023 blev Kirkens Korshær optaget som medlem af Danske Kirkers Råd. Det er et værdifuldt netværk at være en del af, hvor vi kan lære af og inspirere hinanden som kirkesamfund og kirkelige organisationer i bred forstand.

Kirkens Korshær opstod i 1912 som en folkekirkelig, diakonal organisation, der udfører socialt arbejde i Danmark. I mere end 110 år har vi arbejdet med socialt udsatte og sårbare mennesker i Danmark og været fortaler for disse mennesker i den offentlige debat og i forskellige kirkelige og andre foreningsmæssige sammenhænge. Danske Kirkers Råd er en vej til at sætte diakoni og udsatte menneskers vilkår på dagsordenen, og derfor er det naturligt for Kirkens Korshær at være en del af rådet.

Samtidig kan vi i Kirkens Korshær få udvidet vores horisont og kendskab til, hvad der rører sig i det kirkelige landskab, hvilket også er særdeles værdifuldt for os i vores arbejde. Vi vil gerne være der, hvor ingen andre er - for de mennesker, der har det sværest i Danmark. For at være det og give den bedste hjælp og støtte på et diakonalt grundlag, er det af stor betydning, at vi løfter blikket opad og udad. Derfor er vi glade for, at vi er blevet optaget som medlem.

Vi glæder os over samarbejdet og ser frem til Himmelske Dage - Kirkernes Folkemøde i 2025 - hvor vi i fællesskab og på tværs af fællesskaber også vil løfte blikket.

Categories:

Comments are closed