Visionsdag i Herning med deltagere fra en bred vifte af kirkesamfund og kirkelige organisationer sluttede af med at slå fast, at Danske Kirkedage 2019 bliver ’Himmelske Dage på heden’. Her kom der masser af store visioner og konkrete ideer og forslag på bordet, som den lokale komite nu kan begynde at arbejde på.

Sprudlende liv
Mere end 70 deltagere var samlet lørdag den 1.oktober til visionsdag for Danske Kirkedage i Herning. Salen sprudlede af liv og summede af samtaler på kryds og tværs. Formålet med dagen var netop at få de gode ideer – store som små – frem i lyset, så den lokale komite har noget at arbejde med, når den i de kommende år sammen med kirkefolk fra hele landet og det lokale by-, forenings-, og kirkeliv i Herning og omegn. Bliver alle ideerne gennemført kan vi se frem til et fyrværkeri af gode arrangementer med alt for både unge og ældre, masser af musik, debatter, gudstjenester, lovsang, samtaler, kunst og kultur.

Samtalemenu og kaffebord

Himmelske Dage i København vandt den kirkelige initiativpris 2016. Med æren fulgte 25.000 kr, som nu er øremærket til et stort kaffebord på torvet eller i gågaden i Herning, når der holdes ’Himmelske Dage på heden’ – en gammel drøm, der ikke blev realiseret i København.
Men det skal ikke bare være et tag-selv-bord. Det er afgørende, at man møder mennesker, man ikke ellers ville have mødt og får en samtale med dem om livets store spørgsmål, og hvordan vi engagere os som kirke og enkeltmennesker i de store udfordringer, vi står overfor også globalt, uden at miste modet. Der vil derfor være samtalemenuer med spørgsmål, som kan hjælpe samtalen godt på vej. Desuden er det et krav, at begivenheden arrangeres af mennesker på tværs af kirkelige tilhørsforhold. 

Visioner og samarbejde
Mads Christoffersen fra Danske Kirkers Råd bød velkommen, inden Biskop Henrik Stubkjær, formand for den lokale komite, Jens Christian Kirk fra folkekirken og næstformand Lars Bo Olesen fra Frikirkenet delte deres visioner. Derefter kom tre bud fra Visit Herning, handelsstandsforeningen Herning City og Herning Kommune  med deres udfordringer til deltagerne. Der blev budt til samarbejde frem til og under den store begivenhed i 2019. Dagens egentlige formål var at dele visioner og melde sig til at engagere sig fremover – og det lykkedes til overmål. 

Foto: Mads Christoffersen og Bent Nicolajsen

Categories:

Comments are closed