"Der er langt mere, som samler, end som skiller". Vi har spurgt Jan Risan, Landsleder i Frelsens Hær, om hvorfor de er med i Danske Kirkers Råd. Læs hans svar her:

Frelsens Hær har virket i Danmark i 135 år. På verdensplan findes vi i 131 lande. Vi kan måske fremstå lidt specielle i vort udtryk, fremtoning og prioriteringer. Til gengæld har vi en skarp og synlig profil.

Nogle kender os mest for vort sociale arbejde, men vi er ikke en social organisation med et kristent værdisyn. Vi er en kirke med en social samvittighed, der giver stemme til socialt udsatte og kæmper for social retfærdighed. Dette fremgår også af vort ”Mission statement”:

Frelsens Hær er en international bevægelse, et evangelisk trossamfund inden for den universelle kristne kirke. Frelsens Hærs budskab bygger på Bibelen, og dens tjeneste er motiveret af kærlighed til Gud. Dens opgave er at forkynde evangeliet om Jesus Kristus og i hans navn møde de menneskelige behov uden diskrimination.

Som en del af den universelle kirke er det også en selvfølge at være en del af det bredeste kirkelige fællesskab i Danmark, Danske Kirkers Råd.

Gennem Danske Kirkers Råd får vi et fællesskab og en samlet kompetence, som blandt andet kan sikre vore rammer og frihed til at formidle Guds kærlighed og evangeliet om Jesus i det danske samfund. I Danske Kirkers Råd finder vi også en mødeplads og et netværk, hvor vi som venner står sammen med Bibelen som fundament og et fælles budskab. At der er teologiske forskelle er intet problem. Der er langt mere, som samler, end som skiller. Med Frelsens Hærs økumeniske grundholdning og en oplevet genuin respekt mellem kirkerne giver det stor mening at være en del af Danske Kirkers Råd.

 

Categories:

Comments are closed