Igen i år er Danske Kirkers Råd med på Folkemødet i det økumeniske telt Himmel & Jord. Det bliver tre dage fyldt med gode debatter og dialoger, uformelt samvær og gudstjeneste. Teltet Himmel & Jord holder til på Kæmpestranden plads J34.

Vi åbner teltet torsdag den 15. juni kl. 12 med en samtale mellem Kristian Leth og Mads Christoffersen under overskrifte 'Tro, håb og kærlighed'.
Kristian Leth, som bl.a. kan skrive musiker, forfatter og debattør på sit CV, bidrager hver uge med at udbrede forståelsen for og kendskabet til Bibelen i P1-programmet 'Biblen Leth Fortalt'. Han er desuden aktuel med bogen ’Fremtiden er der også i morgen’, og i 2018 udgav han bogen ’HÅB – et forsvar for fremtiden’. 
Vær med, når han og Mads Christoffersen, generalsekretær i Danske Kirkers Råd, taler om, hvad troen, håbet og kærligheden betyder for det moderne menneske i en tid med kriser på alle niveauer. Læs mere her.

Troen i mit liv
Efter samtalen med Kristian Leth fortsætter vi med nogle spændende snakke med fire politikere om deres tro. Det kommer til at handle om om tro, tilgivelse, smerte og livsfundament.
Det er kl. 14:45, og du kan læse mere her

Krig og kristendom – om kirkerne og krigen i Ukraine
Om lørdagen kl. 10:30 står Danske Kirkers Råd for en debat om kirkerne og krigen i Ukraine. Kirker verden over forholder sig til krigen i Ukraine. Kirker i Norden og herhjemme skarpt har kritiseret ledelsen i Den Russisk-Ortodokse Kirke for at velsigne krigen. Samtalen kommer til at tage fat på nogle af de spørgsmål og dilemmaer, som krigen skaber for kirker både internationalt og herhjemme.

Vi slutter det økumeniske program af om lørdagen i Allinge Kirke kl. 15 med den traditionsrige Folkemøde-gudstjeneste, hvor vi som altid har en politiker med som gæsteprædikant. I år er det kirkeminister Louise Schack Elholm (V), der vil prædike over temaet ’Frygt, håb og fred’.

Teltet Himmel & Jord er et fast samarbejde mellem en bred vifte af kirker og kirkelige organisationer – heriblandt Danske Kirkers Råd, Frikirkenet, Bibelselskabet, Den Katolske Kirke, Menighedsplejen Danmark, Alpha Danmark, Kirkernes Integrationstjeneste, Dansk Missionsråd, Frelsens Hær, Baptistkirken, Mosaik mfl.

For yderligere information, kontakt Mads Christoffersen på 26 70 02 46.

Categories:

Comments are closed