Julen nærmer sig. Vi har bedt nogle af de mange engagerede mennesker i Danske Kirkers Råd om at skrive en særlig adventshilsen.

Her anden søndag i advent, er det Fr. Vasyl Tykhovych, græsk-katolsk præst ved den ukrainske menighed i København og Odense, der skriver sin hilsen. Gennem det sidste år har Danske Kirkers Råd sammen med den ukrainske menighed bedt for fred og sammen gået gennem Københavns gader for at vise vores opbakning til dem og det ukrainske folk.

Fr. Vasyl Tykhovych skriver:

Kære økumeniske venner!

Når jeg nærmer mig julen, tænker jeg på alle og alt, også på jer, nye venner fra Danske Kirkers Råd.

I år så jeg mange triste øjne, tørrede ofte tårer af hos mig selv og hos andre. Jeg forstod mere, hvad frygt, fortvivlelse og håbløshed er. Men på samme måde oplevede jeg den kærlighed, som Herren omsluttede mig med, og gennem mig også andre. Jeg følte støtte og trøst. Vi gik sammen, bad sammen og stolede på Guds vilje sammen. Jeg følte Guds kærlighed gennem mange af jeres konkrete handlinger. Tak for jeres menneskelighed!

Ved juletid synger vi skønne julesange, tænder lysene i vores varme hjem, krammer vores nærmeste, laver lækre måltider, men samtidig forstår vi, at millioner mennesker mistede netop en sådan mulighed på et øjeblik. I juletiden kommer en særlig forståelse, at Jesus Kristus kommer til os i en babys forsvarsløshed, lægger sig selv i vore hænder, så vi føler vores ansvar for Ham! Tak for jeres ansvar!

Når jeg fejrer dette års jul, mærker jeg Guds nærvær på en særlig måde. Gud kommer ind i mit liv på en anden måde, så mine svagheder, bekymringer, min sorg, mine problemer og bekymringer, mit håb, får en anden betydning. Der er handlinger, der vil lede mig og andre i Guds retning. Det er her min juleglæde kommer fra. Tak fordi I bærer Guds billede i jeres hjerter!

Lad julen blive for jer en sjælens højtid, så I ikke blot bliver glade med jeres familier og menigheder, men også varmet af Guds kærlighed, så I kan bære denne varme med jer gennem mulige prøvelser i fremtiden, kulde og mørke, efter Den Hellige Familiens forbillede. Dette vil gøre jer stærkere, og I vil kunne være en støtte for dem, der har brug for det – de som forventer jeres hjælp og nærhed.

Jeg ønsker jer alle fred i sjælen og ægte glæde!

Categories:

Tags:

Comments are closed