For sjette år i træk mødes 60 migrantpræster i Middelfart til tre dages konference for at dele erfaringer og visioner som kristne fra hele verden, der nu bor i Danmark og har deres kirker her. Mere end 20 forskellige sprog og folk fra hele verden var samlet på Brogården i Kristi Himmelfartsdagene.

Verden kommer indenfor
Et nepalesisk præstepar leder an i fælles bøn for ofrene af den seneste tids jordskælv i Nepal. Jordskælv, der har kostet tusindvis af menneskeliv, og som har gjort livet for mange overlevende særdeles vanskeligt. Verden presser sig på i de smukke omgivelser i Middelfart med udsigt til Lillebælt. Der bliver ikke kun bedt for Nepal, men også for de millioner af migranter, der er på vandring væk fra deres hjem med håbet om en bedre tilværelse i det fremmede. 

Hele verden – og hele Danmark
Her er folk fra især Asien, Afrika og Europa samlet fra vidt forskellige kirkelige og kulturelle baggrunde. Men der er ikke kun bøn for menneskers tragiske liv. Der er også glæde og fejring over livet, over fællesskabet og over at være kristne i Danmark. Her møder mennesker for første gang hinanden, ny kontakter, netværk og venskaber etableres. Deltagerne kommer ikke bare fra alle afkroge af den store brogede verden, men også fra alle egne af Danmark – Farsø, Aalborg, Aarhus, Ølgod, Haderslev, Sønderborg, Faaborg, Odense, Slagelse, Ringsted, Holbæk og København.

Bøn og spændende oplæg
Den årlige migrantkonference i Middelfart indeholder altid gudstjeneste, små workshops f.eks. om regler for migrantkirker i Danmark, om børn fra andre kulturer, der vokser op her i landet, om de danske kirker og deres historie og struktur. Der er nok at tage fat på. Men der er også oplæg udefra. I år talte Hans Raun Iversen fra Det Teologiske Fakultet i København om folkekirken, mission og det nationale. Mogens Mogensen talte om forholdet mellem folkekirken og migrantkirkerne.

Personlige vidnesbyrd
Men der var også mere personlige vidnesbyrd. Maddou Kouassi oprindeligt fra Elfenbenskysten og Miriam Munksgaard fortalte, hvordan det havde præget dem at vokse op som kristne i en anden kultur. Kouassi fortalte om møde med Danmark og Munksgaard om at vokse op i Mellemøsten og den arabiske verden.

Fest og sang
Migrantkonferencen giver også masser af plads til sang og fest. Traditionen tro blev der sunget masser af sange fra deltagernes oprindelige hjemlande. Der blev grint og klappet under de mange indslag dagene igennem.

Migrantkonferencerne er arrangeret af Danske Kirkers Råds Migrantgruppe, Tværkulturelt Center, Apostelkirken på Vesterbro og Kirkernes Integrationstjeneste. Deltagernes ophold på Brogården i Middelfart 14-16 maj er dækket af lokale menigheder, stifter, kirkesamfund og fonde.

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev