Dansk teologistuderende deltager på Kirkernes Verdensråds studieprogram i forbindelse med generalforsamlingen i Sydkorea i slutningen af oktober. Det Økumeniske Studielegat dækker hendes rejse og ophold.

Mere end 150 unge teologistuderende fra hele verden og fra alle kirkelige retninger samles til to ugers intenst økumenisk studieprogram i Sydkorea i forbindelse med Kirkernes Verdensråds generalforsamling fra slutningen af oktober. Fokus for programmet er fred og forsoning. Programmet byder på økumenisk dannelse, teologiske studier og dialog på tværs af traditioner – herunder møder med ledere fra den økumeniske og evangelikale bevægelse. 

Deltager med store forventninger 
Fra Danmark deltager Karen Felter. Hun er teologistuderende i København med speciale i postmoderne og sociale perspektiver på bibelfortolkning og økumenisk teologi. Hendes rejse og ophold er dækket af Det Økumeniske Studielegat, som Danske Kirkers Råd og Folkekirkens mellemkirkelige Råd står bag. Hun ser frem til at være med i studieprogrammet og ser med forventning frem til at være med til selve generalforsamlingen. ”Det kunne være fantastisk, hvis man f.eks. kunne diskutere, hvordan vi konkret kan forholde os til klimaforandringerne, der formentlig vil gøre en masse mennesker til flygtninge i en ganske nær fremtid. Jeg ser frem til, at der bliver diskuteret både teologi og politik. Jeg håber meget, at kirkerne forholder sig til nogle af de alvorlige problemer i verden, og at man kan se hen over teologiske uenigheder”, siger hun her inden afrejse til Korea. 

Mere information

Læs mere om studieprogrammet GETI på www.globalethics.net 

Læs mere om Kirkernes Verdensråds generalforsamling 2013 på www.wcc2013.info 

Læs mere om Det økumeniske Studielegat 

For yderligere information mc(at)danskekirkersraad.dk 

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev