Danske Kirkers Råd opfordrer til solidaritet med forfulgte kristne og andre religiøse minoriteter i Irak.

Et enstemmigt råd besluttede på sit møde den 27 august 2014, at tage skarpt afstand fra forfølgelsen af minoriteter i Irak og opfordrer samtidig til international solidaritet og handling.

I den fælles udtalelse hedder det:

’Den radikale militaristiske bevægelse ’Islamisk Stat’ (IS) har taget kontrollen over en række byer i Irak, hvor kristne, yazidier og muslimske mindretal undertrykkes, forfølges og bliver slået ihjel. Folk flygter i tusindtal, andre bliver taget til fange og mange har mistet livet ved brutale drab. Der er brug for øjeblikkelig handling og for en fælles indsats mod denne militaristiske bevægelse. Det er dybt bekymrende, at steder i Irak, hvor kristne og muslimer har levet side om side i århundreder, nu danner rammen for undertrykkelse og forfølgelse.

Vi opfordrer sammen med Kirkernes Verdensråd, Vatikanet, Evangelisk Alliance og kirkeråd rundt om i verden alle kristne menigheder til at gå i forbøn for og vise solidaritet med de undertrykte og forfulgte i Irak. Desuden opfordrer vi til at støtte de initiativer, som ngo’er, missionsselskaber og kirkelige nødhjælpsorganisationer har taget sammen med lokale partnere i Irak til for at hjælpe mennesker på flugt. 

Samtidig opfordrer vi til samarbejde på tværs af religiøse tilhørsforhold i fælles indsat for at sikre de religiøse og etniske minoriteters rettigheder, værdighed og overlevelse i Irak.’ 

Danske Kirkers Råd er Danmarks nationale råd af kirker og kirkelige organisationer med 15 kirkesamfund og 45 kirkelige organisationer som medlemmer. Læs mere på www.danskekirkersraad.dk.


Læs udtalelsen her

Læs Kirkernes Verdensråds åbne brev her

Læs åbent brev fra Den Katolske Kirke her

Læs udtalelse fra Evangelisk Alliance her

Desuden henvises til hjemmesider for vores medlemskirker –og organisationer, der er involveret i Irak. 

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev