For sjette år i træk samledes godt 50 migrantpræster i Middelfart. Det blev endnu engang et livsbekræftende møde mellem mennesker fra meget forskellige kulturelle og kirkelige baggrunde.

Colin Chapman har boet i Mellemøsten i mere end 20 år, hvor han blandt andet har undervist på Near East School of Theology i Beirut. Han deltog på dette års migrantkonference som hovedtaler. Hans oplæg om samaritaneren i vores samfund i lyset af mødet mellem kristendom og islam vakte spændende samtaler og gav god grund til refleksion.

Biskop Lindhardt deltog
Biskop Tine Lindhardt fra Fyns Stift fortalte om mødet mellem folkekirken og migrantmenigheder. I hendes oplæg kom hun især ind på forholdet mellem kirke og stat og på bredden i folkekirken. Hendes oplæg var et godt udgangspunkt for en af de efterfølgende workshops under overskriften 'Hvad mener folkekirken om...'. Desuden var der workshops i mindre grupper om familieliv og om præstens rolle i samfundet.

Mangfoldighed i sang, andagt og sprog
Undervejs var der sange og andagter på dansk og engelsk og 20 andre sprog, som afspejlede konferencens mangfoldighed. Deltagerne kom fra hele verden - og fra hele landet. Burmesere i Rudkøbing og Ølgod, nigerianere fra København, vietnamesere fra Slagelse, zambianere fra Brønderslev, congolesere fra Aabenraa - ja sammensætningen var meget bred.

Stor tak
Danske Kirkers Råds migrantgruppe var vært for konferencen i samarbejde med Tværkulturelt Center. På vegne af arrangørerne skal der lyde en tak til alle deltagere og til de menighedsråd, stifter og fonde, der har dækket deltagernes medvirken.  

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev