Jarle Tangstad er valgt som næstformand for komiteen for Danske Kirkedage i København. Han er bredt anerkendt i det økumeniske landskab for sit lederskab i pinsekirken generelt og specifikt i Kirken i Kulturcentret på Drejervej på Nørrebro i København.

Lang erfaring med kulturmøde i kirken

Her har han været ledende præst i 14 år og i høj grad sat sit præg på opbygningen af de store fællesskab på tværs af kirkelige og kulturelle forskelle, der præger et Kulturcentret med både danske og internationale menigheder, TV, Radio og mange andre aktiviteter. Han er vant til at tænke i både stort og organisatorisk på tværs af projekter. Der kommer mere end 1000 mennesker til gudstjeneste hver søndag og huset emmer af aktiviteter i løbet af ugen. Under Jarle Tangstads ledelse har pinsekirken i høj grad engageret sig med naboerne på Nørrebro og sammen med dem arrangeret en række kulturelle begivenheder, så mødet med kirken bliver lettere.

Byd byen op til dans

Med den baggrund er det naturligt for Jarle Tangstad at tænke Danske Kirkedage i København som et åbent møde mellem tro og bylivet: ”Jeg ser en enestående mulighed for at få gjort kirken synlig i byens liv og medierne. Byen skal se mere end de kirkelige institutioner og ’traditionelt’ kirkeliv”, siger han og tilføjer sin vision for Danske Kirkedage i København. ”Jeg drømmer om, at vi kan mobilisere kirken i sin fascinerende mangfoldighed  med enhed i ønsket om at " byde byen op til dans" i byens eget rum. Vi skal åbne de mange kirker op som en pedant til "Kulturnatten". Kort sagt: Jeg drømmer om en event der gør Københavnerne nysgerrige på det med Gud og kirke”, tilføjer han.

Formandskabet er nu på plads

Med Jarle Tangstad som næstformand og Hans Grishauge som formand er formandskabet på plads. De skal nu til at forme en komite og en række udvalg, der over de kommende år skal stå for planlægningen af Danske Kirkedage 5-8 maj 2016 i København.

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev