Kirkernes Verdensråds 10. generalforsamling i Busan, Korea, 30 O kt. 2013.

Korea byder velkommen til verdens kirker. Kirkernes Verdensråds 10. generalforsamling er nu igang med fokus på fred og retfærdighed under temaet Livets Gud, led os til refærdighed og fred.

Kirken er på en gang global og lokal, universel og kontekstuel. Det kommer med al tydelighed frem her på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i den koreanske by Busan. Efter en flot åbningsgudstjeneste bød de koreanske kirker velkommen med en imponerende og bevægende dans og opera om Koreas historie.

Adskillelsen er et åbent sår
Adskillelsen mellem Nord- og Sydkorea præger og er et åbent sår i den koreanske virkelighed. Generalforsamlingens fokus på fred og retfærdighed er særdeles relevant i en koreansk sammenhæng. For de 360 medlemskirker, der er med på generalforsamlingen er det et fælles ønske at arbejde for fred og retfærdighed globalt, men vejen dertil lokalt afhænger helt af den enkelte kirkes virkelighed. 

Velkomst
Generalsekretær Olav Fykse Tveit bød velkommen med sin rapport om, hvad Kirkernes Verdensråd har opnået siden sidste generalforsamling efterfulgt af udtryk for opbakning fra deltagerne eller kritiske spørgsmål til konkrete udfordringer.

Stor dansk repræsentation
Fra Danmark deltager 19 repræsentanter fra Folkekirken, Metodistkirken, Folkekirkens Nødhjælp. Fra Danske Kirkers Råd deltager generalsekretær Mads Christoffersen. De deltager sammen med delegerede, repræsentanter og observatører fra kirker, økumeniske råd og kirkelige organisationer fra hele verden. 

Procedure og frit fællesskab
Der er meget at holde styr på til sådan et møde. Derfor var det en stor hjælp, at der inden den officielle begyndelse var en introduktion for nye deltagere om forretningsorden, regler for det ene og det andet og en kort gennemgang af programmet. Men generalforsamlingen lægger vægt på fællesskabet gennem økumeniske samtaler, bibelstudier og bøn. Her mødes folk fra alle hjørner af verdenskortet i åbenhjertighed. I det møde bliver det så tydeligt, at kirken både både er universel og kontekstuel. Kirkens enhed er levende i al sin mangfoldighed. 

Mere information
Læs mere om Kirkernes Verdensråds generalforsamling på www.wcc2013.info 
Her kan du læse artikler, dokumenter og rapporter og hente fotos.

Følg også med på Folkekirkens mellemkirkelige Råds blog her

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev