Danske Kirkers Råd var med på Folkemødet 2014 i det økumeniske telt Mellem Himmel og Jord sammen med en række kirkesamfund og kirkelige organisationer. Det blev til fire dage med gode debatter, en økumenisk gudstjeneste og masser af musik.

”Hvor var det godt, at I som kirker tog mod invitationen om at komme med på Folkemødet”, sagde Bertel Haarder på vej ud af Allinge Kirke efter en flot økumenisk gudstjeneste på Folkemødets sidste dag. Han var inviteret til at prædike ved gudstjenesten, der samlede de mange kirkelige aktører på dette års Folkemøde. Det blev en fin gudstjeneste i en tætpakket kirke.

Skarpe debatter
Danske Kirkers Råd var med for tredje år i træk og stod sammen med de øvrige arrangører af teltet Mellem Himmel og Jord for debatter om religion i det offentlige rum, religionsfrihed, menneskehandel og endelig en samtale mellem tre politikere om hvad de bibelske fortællinger betød for dem. 

Debattemaerne var valgt ud fra, hvad der samlede de forskellige kirkesamfund og kirkelige organisationer i teltet. Klaus Wivel var med i en af debatterne om religionsfrihed ud fra sin bog ’Den sidste nadver’ om de kristnes forhold i Mellemøsten. Han var i debat med bl.a. Nik Bredholt fra Danmission og politikerne Charlotte Dyremose (K) og Christian Juhl (E).  

Formålet med debatterne var at sætte fokus på de forskellige temaer for at gøre deltagerne klogere, men især at indgå i åben dialog med politikere for at få dem til at blive mere opmærksom på netop disse områder. 

Fangekoret greb forsamlingen

Men der var også tid til musik og sang. Kirkebandet Konnect fra Brorsons Kirke på Nørrebro kom og spillede jazzede salmer og sange og koret Amazing sang gospel for fuld udblæsning. Det store trækplaster i teltet var Fangekoret fra Vridsløselille Fængsel. De sang egne sange og fortalte om livet som indsat. Teltet var fyldt fuldstændig op og folk stod i horder udenfor for at høre sangene og de gribende fortællinger. 

Fællesskab i teltet

Teltet Mellem Himmel og Jord er et fællesskab af flere forskellige kirkesamfund og kirkelige organisationer. Danske Kirkers Råds sekretariat var især med til planlægningen af debatten om religionsfrihed, afholdelse af den økumeniske gudstjeneste og engagementet med bandet Konnect og Fangekoret. 

Folkemødet blev afholdt 12-15 juni 2014. I alt deltog næsten 90.000 mennesker til de mere end 2200 forskellige arrangementer. Udover teltet Mellem Himmel og Jord var de øvrige kirkelige telte Folkekirken, Grundtvigsk Forum, Folkekirkens Nødhjælp og Folk og tro. 

Læs mere om teltet Mellem Himmel og Jord, hvor du også kan se optagelser fra de forskellige debatter og øvrige arrangementer: www.himmel-og-jord.dk 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev