Der var fuldt hus til arrangementet ’Fremstillingen af kvinden’ den 7. marts 2014 i forbindelse med Kvindernes Internationale kampdag samme weekend. Godt 70 deltagere var med til en aften med lydkunst og to meget forskellige oplæg om kvinden i Trinitatis Kirkes sognehus i det indre København.

Aftenen blev indledt med en lydlig fortolkning af Jomfru Marias mange skikkelser – et kunstprojekt af musiker Mija Milovic og fotograf Lotte Bækgaard. De to hovedoplæg blev holdt af fotograf Sille Arendt fra Københavns Stift og seniorforsker Ulla Kjær, museumsinspektør ved Nationalmuseet.

Sille Arendt fortalte om sit arbejde som fotograf til den nye udgave af klassikeren ’Kvinde Kend Din Krop’, der udkom sidste år. Her talte hun bl.a. om sine personlige møder med de kvinder, der lod sig fotografere og om forholdet mellem forskellige idealer for kvindekroppen og den naturlige krop. Kjær fortalte om fremstillingen af kvinder i kirkekunsten fra middelalderen frem til i dag i feltet mellem ideal, realisme og abstraktioner. Det var to meget forskellige oplæg, der alligevel indgik fint i dialog med hinanden. Undervejs havde deltagerne mulighed for at drøfte oplæggene og stille spørgsmål. 

Aftenen sluttede med middag for alle deltagerne. 

Bag arrangementet stod Danske Kirkers Råds arbejdsgruppe Krop, kirke og menneskelige relationer i samarbejde med Trinitatis Kirkes Natkirke.

Næste arrangement er den 22. september kl. 17-19, hvor professor Bente Klarlund og hospitalspræst Christian Busch holder oplæg om ’Gudbilledlighed, kropsdyrkelse og forgængelighed’. 

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev