Krop, kirke og menneskelige relationer varmer op til Kvindernes Internationale Kampdag ved at invitere til debat om, hvordan kvindens krop kan og skal fremstilles i billeder, fredag d. 7. marts 2014, klokken 17.00. Det er gratis at deltage.

Den 7. marts har arbejdsgruppen "Krop, kirke og menneskelige relationer" under Danske Kirkers Råd inviteret Sille Arendt, fotograf, og Ulla Kjær, kunsthistoriker og musemsinspektør, til at diskutere den måde kvinder fremstilles i det offentlige rum. Feminismen kæmper for den naturlige kvindekrop, men hvordan ser den ud? Hvad siger fremstillingen af kvinden om en tids kvindeidealer? Hvilke overvejelser gør man sig i dag, når man skal vise kvinden og kvindekroppen – og hvilke kvindeidealer har vist sig i den kristne kunst gennem tiden?

Fremstillingen af kvinden
 – en temaaften i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag indledes med et ti minutters præsentation af Jomfru Maria-projektet "Metamorphorsens Odyssee af Jean Milliaq”. Projektet er skabt af musiker Mija Milovic og fotograf Lotte Bækgaard gennem en undersøgelse af og derigennem fortolkning af kvinden jomfru Maria, og vi skal høre to kapitler af projektets produkt – en lydbog. 

Efter den lydlige intro er det tid til den visuelle fremstilling af kvinden. Den indledes med et oplæg fra fotograf Sille Arendt, der viser nogle af sine billeder fra den nyeste udgave af ”Kvinde kend din krop” og fortæller om sine overvejelser i forbindelse med arbejdet med den klassiske kvindebog. 
Sille Arendt er autodidakt fotograf og arbejder med presse og kommunikation i Københavns Stift.

Det følges af et oplæg
 om kvindefremstillinger i kirkekunsten ved kunsthistoriker, museumsinspektør og forfatter Ulla Kjær. Ulla Kjær fortæller om kvindefremstillinger i den kirkelige kunst fra middelalderen til i dag. Ulla Kjær er tidligere redaktør på opslagsværket Danmarks Kirker og dr.phil. i kunsthistorie. Hun er ansat som seniorforsker ved Nationalmuseet med ansvar for bl.a. det kirkeantikvariske arbejde. 

Efter de to oplæg
 er der mulighed for at debattere aftenens tema og oplæg.
Vi afslutter aftenen med at byde på hjemmelavet, vegetarisk mad. 

Fremstillingen af kvinden – en temaaften i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag starter klokken 17.00 i Sognehuset ved Trinitatis Kirke, Pilestræde 67, og der er spisning fra klokken ca. 19.00. Menuen er vegetarisk. Arrangementet er gratis, og der er plads til ca. 70 deltagere.

Tilmelding til gadepræst Mia Rahr Jacobsen på mrj(at)rundetaarn.dk

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev