Danske Kirkers Råd og Københavns Stift var arrangører af søndagens gudstjeneste ved Folkemødet på Bornholm. Stilhedens Katedral dannede rammen om en flot gudstjeneste med deltagelse af en vifte af kirkesamfund, der alle havde være stærkt repræsenteret ved Folkemødet.

Men med et fuldt kirketelt, to kor og en syngende menighed var det ikke lige frem stilhed, der prægede gudstjenesten, mens vinden rev godt i teltdugen. 

"Hvem ville leve i et samfund, hvor den fortabte ikke bliver fundet", spurgte biskop Peter Skov-Jakobsen i sin prædiken over teksten om det mistede får (Luk. 15,1-10).

Budskabet i både prædiken, bønner og bredden i gudstjenesten var inklusionen i Kristus - om at blive løftet op af sin ensomhed ind i fællesskabet. Således var dagens tekst, der fulgte højmessens tekstlæsninger oplagt til brug i gudstjenesten, hvor også Pinsekirken, Baptistkirken, Metodistkirken mfl. var repræsenteret.

Der blev uddelt nadver i teltet - og udenfor. Da teltet var fuldt til bristepunktet havde en større gruppe taget plads uden for ved teltets indgang, således at salmesangen nåede langt ud på pladsen med de mange andre af Folkemødets telte.

Gudstjenesten blev holdt i flot solskin over Bornholm.
Næste år bliver den kirkelige deltagelse endnu bredere. 

Hør gudstjenesten på DR P1
Se mere om gudstjenesten på TV2 (efter 1.43.20)

Categories:

Tags:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev