Nikolaj Christensen, cand.theol. fra Aarhus Universitet og ph.d.-studerende ved University of Birmingham, rejser i efteråret 2014 til USA på sporet af hvordan verdens hurtigst voksende religiøse bevægelse kom til Danmark i begyndelsen af det 20. århundrede

I løbet af lidt over hundrede år er pinsekirken vokset fra ingenting til flere hundrede millioner tilhængere. Denne globale bevægelse har vendt op og ned på forholdet mellem det gamle kristne vesten og det der for kun et par generationer siden blev betragtet som bar missionsmark.

Følg med i hans refleksioner på hans blog 

Nikolaj Christensen har modtaget støtte fra Det Økumeniske studielegat til at gennemføre ssit ophold i USA.

Udover at støtte Nikolaj Christensen med kr. 10.000, til et studieophold i USA, der omhandler forholdet mellem Nordens lutherske folkekirker og de pentekostale kirkelige bevægelser i det 20. århundrede, er Det Økumeniske studielegat i 2014 uddelt til:

  • Andreas Dybkjær-Andersson med kr. 10.000, til et kursus i ”økumenisk og kontekstuel teologi” ved Myanmar Institute of Theology.
  • Rasmus Jensen med kr. 5.000,-  som støtter et praktikophold ved Den Danske Kirke i London, hvor et af formålene er at stifte bekendtskab med de kirkelige retninger i England.

Der vil i løbet af året komme beretninger fra disse ophold, som du kan læse her på hjemmesiden.

Det Økumeniske Studielegat har ansøgningsfrist næste gang den 1. marts 2015.

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev