Danske Kirkers Råd var for andet år medarrangør af teltet Mellem Himmel og Jord på Folkemødet 2013. Her stod 12 kirker som f.eks. Baptistkirken og Pinsekirken og kirkelige organisationer som f.eks. Folkekirkens Nødhjælp og Bibelselskabet for en række arrangementer gennem fire særdeles besøgte dage både i teltet og på Folkemødet generelt.

Teltet lå centralt placeret i Allinge Havn og med sin størrelse og åbning ud mod resten af Folkemødet. Her var der kaffe og kage fra morgen til aften, som mere end 80 frivillige fra de lokale frikirker stod for. Den service, der blev ydet i teltet var kun mulig takket være de mange lokale frivillige.

Stor bredde i arrangementerne

De deltagende kirker og kirkelige organisationer havde hver deres stand i teltet, ligesom også debatterne og samtalerne undervejs var arrangeret af de forskellige. Og det var næsten alt mellem himmel og jord, der blev drøftet med kirkefolk, fagfolk og politikere i en række spændende arrangementer. Danske Kirkers Råd var f.eks. arrangør af en spændende samtale om troens rolle for politikerne og deres politiske engagement. I samtalen deltog formand for folketingets kirkeudvalg Karen Klint (S) samt Mette Dencker (DF) og Helle Bonnesen (K). Simon Kangas Larsen fra DRs trosredaktion styrede samtalen.

Andre kirkelige partnere

Men kirkerne var ikke kun samlet i ét telt. De var fordelt ud over det store område, hvor Folkemødet foregik. Folkekirkens telt, som folkekirken.dk stod for, lå i den anden ende af havnen, mens Grundtvigsk Forum havde deres eget telt på vej ned mod Cirkuspladsen, hvor de store politiske taler blev holdt. Der var et godt samarbejde både før og under Folkemødet de kirkelige telte imellem. Grundtvigsk Forum og Danske Kirkers Råd stod f.eks. for en debat om Frihed lighed og religion og på Folkemødets sidste dag, var alle kirkelige aktører på Folkemødet med til fælles gudstjeneste i Stilhedens Katedral arrangeret af Danske Kirkers Råd og Københavns Stift.

Det er håbet, at flere kirkesamfund og kirkelige organisationer deltager næste år.

For yderligere information, kontakt generalsekretær Mads Christoffersen: mc(at)danskekirkersraad.dk

Foto: Mads Christoffersen

Categories:

Tags:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev