Af Mads Christoffersen

Biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift, blev enstemmigt valgt som formand for Danske Kirkers Råd ved årsmødet den 21 maj. Han afløser Anders Gadegaard, der har været formand de sidste 9 år.

I Danske Kirkers Råd ser man frem til et godt samarbejde. "Henrik Stubkjær er en stor kapacitet. Han er en utrolig erfaren organisationsmand med et meget bredt netværk både herhjemme og ude i verden. Han er en mand med globalt udsyn og lokal indsigt. Som biskop i folkekirken er han respekteret og dybt engageret i kirkens liv både i stiftet og i Danmark og han formår at favne meget bredt. Han har sans for samarbejdet også i bredere forstand med kirker, de kirkelige organisationer og andre aktører i civilsamfundet", siger biskop Peter Fischer-Møller, medlem af  Danske Kirkers forretningsudvalg. 

Lone Møller-Hansen, generalsekretær i Baptistkirken tilføjer: "Med Henrik Stubkjær får vi en formand, der både har rødder i kirkens aktivisme og i folkekirkens formelle strukturer. Det er desuden et stort plus, at vi nu får en så central figur fra Jylland, så Danske Kirkers Råd balancerer endnu mere mellem landsdelene". Lone Møller-Hansen sidder også med i Danske Kirkers Råds forretningsudvalg.

Henrik Stubkjær har været biskop i Viborg Stift siden 2014. Inden da har han været ansat som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp (2005-2014) og som forstander på Diakonhøjskolen (1996-2005). Privat er han gift med pastor Karen Stubkjær og har fire store børn.

I Danske Kirkers Råds forretningsudvalg sidder:

- Formand Biskop Henrik Stubkjær, Folkekirken. 
- Biskop Peter Fischer-Møller, Folkekirken 
- Biskop Czeslaw Kozon, Den katolske Kirke
- Generalsekretær Lone Møller-Hansen, Baptistkirken
- Pastor Tonny Jacobsen, Pinsekirken
- Kasserer Aase Rønkilde Pedersen, Vor Frue Kirke, København
- Thorsten Rørbæk, KFUM/K 

Danske Kirkers Råd er Danmarks nationale kirkeråd og det bredeste økumeniske netværk i landet med 15 medlemskirker og 41 kirkelige organisationer. 

For yderligere information: 
Kontakt generalsekretær Mads Christoffersen på telefon 26700246 eller mc@danskekirkersraad.dk 

Foto: Viborg Stift

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev