Danske Kirkers Råd havde på sit årsmøde den 12. maj 2012 fokus på forholdet mellem kristne og muslimer mellem mission og dialog.

Danske Kirkers Råd havde på sit årsmøde den 12. maj 2012 fokus på forholdet mellem kristne og muslimer mellem mission og dialog.

Kristne og muslimer mellem mission og dialog
Årsmødets tema lå i forlængelse af den dialogkonference, som Danske Kirkers Råd var medarrangør af i Beirut i begyndelsen af maj med en opfølgende konference i København i efteråret.

Et perspektiv udefra
Professor Jakob Skovgaard-Petersen var inviteret til at give et perspektiv ”udefra” og dermed give deltagerne et indblik i den komplekse virkelighed, der afspejler forholdet mellem kristne og muslimer gennem historien – og ikke mindst i dag under det såkaldte arabiske forår.
Hør oplæg ved Professor Jakob Skovgaard-Petersen

Et perspektiv indefra
Dialogkonsulent Agnete Holm fra Danmission holdt oplæg med et perspektiv ”indefra” om nødvendigheden af dialog mellem kristne og muslimer med udgangspunkt i, at vi alle har en del af sandheden og sammen kan søge efter Guds evige mysterium. 
Hør oplæg ved dialogkonsulent Agnete Holm

Gudstjeneste og nyt fra arbejdet i Danske Kirkers Råd
Årsmødet blev holdt på Liselund i Slagelse og bød på nyt om planlægningen af Danske Kirkedage 2013. Der blev også berettet fra de forskellige arbejdsgrupper, der samlet set vidner om et højt aktivitetsniveau i Danske Kirkers Råd. Midt på dagen var der gudstjeneste ved Holger Lam.

Læs Holger Lams prædiken ved årsmødets gudstjeneste
Læs afslutningsbøn fra årsmødet ved Jens Christensen

Categories:

Comments are closed

Modtag vores nyhedsbrev