Sitemap

   

  Nyhedsliste

  16-05-2012

  Årsmøde med fokus på religionsdialog

  Danske Kirkers Råd havde på sit årsmøde den 12. maj 2012 fokus på forholdet mellem kristne og muslimer mellem mission og dialog.

  Læs mere


  03-05-2012

  Fælles udtalelse fra dialogkonference

  Første del af dialogkonference mellem kristne og muslimer sluttede den 3. maj 2012 med et opmuntrende budskab fra 50 muslimske og kristne ledere fra Danmark, Libanon, Syrien, Irak, De forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Jordan.

  Læs mere


  07-04-2012

  Utøya-præst kommer til Kirkedage 2013

  Hvordan rejser man sig efter at ens teenagedatter er blevet skudt ihjel mens hun var på politisk sommerlejr? Få svar når den norske stortingspræst, sjælesørger og forfatter Per Arne Dahl gæster Danske Kirkedage 9.-12. maj 2013.

  Læs mere

  Danske Kirkedage


  04-04-2012

  Vil du med i Styrelsen for Danske Kirkedage?

  Den 12. maj 2012 er der valg til Styrelsen for Danske Kirkedage. Ønsker du eller andre i din kirke eller organisation at stille op som kandidat, hører vi gerne fra dig.

  Læs mere

  Danske Kirkedage


  22-03-2012

  Nu 60 medlemmer bag Danske Kirkedage

  Medlemskabet bag Danske Kirkedage udvider sig og der er nu 60 organisationer, foreninger, skoler og grupper, der er medlemmer. Det er glædeligt, at der er kommet flere organisationer til som medlemmer. Det understreger den gode udvikling dette arrangement er i som det bredeste kirkelige arrangement i Danmark.

  Læs mere

  Danske Kirkedage


  20-03-2012

  Der er stadig meget at kæmpe for

  ”Er fattigdom en kvinde”, står der på plakaten for arrangementet, der er arrangeret af Danske Kirkers Råds arbejdsgruppe Krop, kirke og menneskelige relationer. Rapport fra et spændende arrangement.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  13-02-2012

  Danske Kirkers Råd svarer på lovforslag om vielse

  I forbindelse med lovforslag om vielse af par af samme køn har Forretningsudvalget i samarbejde med arbejdsgruppen Frihed og Lige Vilkår netop sendt høringssvar.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-02-2012

  Kirkeråd fra hele verden samlet i Libanon

  Det katolske kloster Notre Dame du Mont danner i disse dage ramme om et internationalt møde i Libanon om at arbejde på tværs af kirkelige traditioner i et fællesskab som f.eks. Danske Kirkers Råd. Mads Christoffersen rapporterer fra Beirut.

  Læs mere


  07-02-2012

  Danmission er grøn

  Som den femte kirkelige organisation i Danmark, er Danmission nu Grøn Kirkelig Organisation. De opfylder 28 af tjeklistens 48 punkter. Tillykke til Danmission!

  Læs mere


  31-01-2012

  Gud har flere kirker

  Det er noget helt særligt, når godt 1000 mennesker synger sammen. Det er fedt. Man er en del af en større sammenhæng. Vi er mange om Gud. Reportage fra Kirkevandringen i København

  Læs mere


  25-01-2012

  Kirkernes Verdensråd søger stewards

  Stewards (dvs. praktiske hjælpere) søges til Kirkernes Verdensråds centralkomitémøde d. 23. august til d. 7. september 2012 på Kreta. Skal du - eller én du kender - med?

  Læs mere


  24-01-2012

  Kirkeminister ønsker at ændre andre trossamfunds forhold

  Folkekirken og trossamfundene uden for folkekirken skal tilnærmes hinanden, hedder det fra en lang række religionseksperter. Manu Sareen (R) er enig. Artikel fra Kristeligt Dagblad.

  Læs mere


  20-01-2012

  Flot international gudstjeneste ved Helligtrekonger

  I bøn og lovsang blev den fælles vandring i Kristus markeret som et levende vidnesbyrd om kirkens enhed i al sin kirkelige og kulturelle mangfoldighed.

  Læs mere


  19-01-2012

  Ud over egen navle

  Med en opfordring om at besøge hinanden på tværs af kirkesamfund skriver sognepræst Jakob Rønnow fra Vangede Kirke her om et besøg hos adventisterne i Roskilde.

  Læs mere


  10-01-2012

  Tak for gaven!

  Det lykkedes at få nok private bidrag til at bibeholde vores mulighed for at modtage tips- og lottomidler i 2011. Tusind tak for gaverne! Else Marie Riis Madsen fik 24 personer til at give kr. 50. Vi kårer hende som årets fundraiser. Tillykke!

  Læs mere


  09-01-2012

  Inspirationsdag: Gudstjenesten og det grønne

  Velkommen til inspirationsdagsdag d. 4. februar om liturgi og musik i planlægningen af frilufts- og høstgudstjenester med fokus på klima og miljø. Hans Anker Jørgensen skriver og introducerer en ny salme.

  Læs mere


  07-01-2012

  Søg det økumeniske studielegat

  Skal du ud i verden for at studere teologi eller på anden måde blive klogere på økumeni i verden, så kan du søge Det Økumeniske Studielegat.

  Læs mere


  07-01-2012

  Dansk teologistuderende i Chicago

  Karen er teologistuderende og modtog i foråret det Økumeniske Studelegat til støtte af sit studieophold ved Lutheran School of Theology at Chicago.

  Læs mere


  05-01-2012

  Er fattigdom en kvinde? Om køn, fattigdom og kirkernes respons.

  Debatarrangement med efterfølgende Gudstjeneste i Trinitatis Kirke kl. 18.30

  Læs mere


  01-01-2012

  Danske Kirkers Råd advarer mod at fratage vielsesret

  Der mangler klar besked om, hvorvidt trossamfund, der ikke vil vie homoseksuelle, kan risikere at miste deres ret til at vie heteroseksuelle par, mener Danske Kirkers Råd. Se artikel fra Kristeligt Dagblad

  Læs mere


  04-12-2011

  "Menneske, hvor er du?"

  "Menneske, hvor er du?" bliver temaet for Danske Kirkedage i Aalborg 9.-12. maj 2013. Med dette spørgsmål bliver de kommende Kirkedage-deltagere udfordret til eftertanke og handling.

  Læs mere


  03-12-2011

  Det ender godt!

  Det ser dystert ud med den nyudgivne energirapport, der forudser menneskeskabte temperaturstigninger på kloden på katastrofale 3½-6 grader og de politiske forhandlinger ved COP17 tegner heller ikke alt for lyse. Men vi må ikke give op. For det ender godt! Håbefulde ord fra Peter Fischer-Møller i en klimadyster tid.

  Læs mere


  02-12-2011

  Danske Kirkers Råd er grøn

  Danske Kirker Råds sekretariat har modtaget et Grønt Kontor Diplom samt et bevis på at være Grøn Kirkelig Organisation.

  Læs mere


  30-11-2011

  Foredrag om næstekærlighed i muslimsk netværk

  ”Menneske først…” sådan lyder de velkendte ord af Grundtvig. Men det er også et slogan for det muslimske netværk Dialogforum. Generalsekretær i Danske Kirkers Råd Mads Christoffersen holdt i sidste uge foredrag i ”Dialogskolen” – et tilbud for unge i Dialogforum.

  Læs mere


  19-11-2011

  Vellykket konference i KMS

  ”Vi har brug for fælles platform for teologisk uddannelse.” Danske Kirkers Råd var med, da 55 muslimske og kristne ledere var samlet til den 6. konference arrangeret af ”Kristent Muslimsk Samtaleforum” (KMS) den 19. november. Konferencen fandt sted i Minhaj ul-Qurans Moske og Kulturcenter i København

  Læs mere


  02-11-2011

  Bliv medlem af Danske Kirkedage

  Kirkesamfund, organisationer og netværk inviteres til at blive medlem af Danske Kirkedage. Som medlem er I med til at sikre den økumeniske bredde og økonomien i Danske Kirkedage. Mere end 50 kirker og organisationer står bag Danske Kirkedage. Vil I være med?

  Læs mere


  10-10-2011

  Nødråb for kristen konvertit

  Den iranske præst Yousef Nadarkhanis er dømt til døden for at konvertere fra islam til kristendom. Danske Kirkers Råd opfordrer sammen med 16 andre kirkelige organisationer danske ministre til at hjælpe i sagen.

  Læs mere


  04-10-2011

  Pinsekirkens 100 års jubilæum

  "I anledning af jubilæet har Generalsekretær i Danske Kirkers Råd Mads Christoffersen skrevet en hilsen på kristendom.dk.

  Læs mere


  27-09-2011

  Kirker bliver diskrimineret

  Baptistkirke fik nej til offentligt tilskud til etablering af handicapindgang. Når biografer og folkekirken søger, er der ingen problemer. Forvaltningseksperter aner negativ særbehandling.

  Læs mere


  24-09-2011

  Vellykket Ramadanmiddag for kristne og muslimer

  ”For at der skal skabes fred i fremtiden er det vigtigt at specielt muslimer og kristne indgår i den nødvendige dialog. Vi er nødt til at kende hinanden, lytte til hinanden og respektere hinandens tro".

  Læs mere


  23-09-2011

  Økumenisk tale ved pave Benedikt

  Det vigtigste for økumenien, er, at vi har for øje, hvor meget vi har tilfælles, sagde paven ved sin tale i Den Evangeliske Kirke i Tyskland

  Læs mere


  20-09-2011

  Styrkende kursusdag i Grøn Kirke

  ”Jeg går styrket herfra med mod på at tage fat – også hvis det bliver ved små skridt.” Sådan udtalte en af deltagerne ved Grøn Kirkes Kursusdag lørdag d. 3. september sig om sit udbytte af dagen.

  Læs mere


  26-08-2011

  Dialogkonference i 2012 bydes velkommen

  ”Det danske initiativ og ønske om at styrke dialogen mellem muslimer og kristne er ikke bare relevant i Mellemøsten eller i Danmark. Det er særdeles relevant som religiøs dialog mellem de to geografiske regioner”,

  Læs mere


  27-06-2011

  Tillykke til Café Cadeau

  Café Cadeau har netop vundet Kristeligt Dagblads initiativpris 2011.”Det er innovativt, det tjener kirkens formål, og der er et potentiale for at udbrede det til andre steder”. Sådan lød begrundelsen for at vælge integrations-arbejdet i Café Cadeau som vinder.

  Læs mere


  24-06-2011

  Ny kasserer i Danske Kirkers Råd

  Aase Rønkilde Pedersen har overtaget posten som kasserer i Danske Kirkers Råd efter Erling Tiedemann, som ikke ønskede at fortsætte. Erling Tiedemann er fortsat medlem af forretningsudvalget i Danske Kirkers Råd.

  Læs mere


  23-06-2011

  Ny e-bog om Etik

  Erling Tiedemann, 79 år og fhv. amtsborgmester og formand for Etisk Råd, udgiver gratis e-bog om etik. Gennem fem år har Erling Tiedemann skrevet klummen Etisk Set i Kristeligt Dagblad. De første 50 klummer udgives nu i form af en e-bog. Erling Tiedemann repræsenterer Den katolske Kirke i Danske Kirkers Råds Forretningsudvalg.

  Læs mere


  16-06-2011

  Dialogkonference

  Religionsfrihed, ytringsfrihed og menneskerettigheder vil sammen med teologiske drøftelser om etik og gudsbegrebet være omdrejningspunktet for en dobbeltkonference for religiøse ledere, der planlægges i Libanon i oktober 2011 og i Danmark i april 2012.

  Læs mere


  15-06-2011

  Vor Herres kludetæppe

  Aldrig har så mange deltaget ved Årsmødet i Danske Kirkers Råd.Temaet ”Vor Herres kludetæppe – økumeni i går, i dag og i morgen” blev belyst ved oplæg og paneldebat.

  Læs mere


  14-06-2011

  Krop, Kirke og Menneskelige Relationer

  Hvordan kan vi som kristne arbejde med forholdet mellem krop, kirke og menneskelige relationer? Det spørgsmål vil en netop nedsat arbejdsgruppe under Danske Kirkers Råd arbejde med de kommende år.

  Læs mere


  13-06-2011

  Kirker mod menneskehandel

  Menneskehandel er et stigende problem i Danmark. Kirker og kirkelige organisationer under Danske Kirkers Råd arbejder med initiativer til forebyggelse af menneskehandel og til støtte for de allerede handlede kvinder

  Læs mere


  12-06-2011

  Frikirkenet med i styrelsen for Danske Kirkedage

  Poul Kirk er ny repræsentant i styrelsen for Danske Kirkedage.Hans vision er b.l.a at Danske Kirkedage skal være et forum til at styrke åndelig rigdom og mangfoldighed til gavn for menighedsarbejdet i Danmark, og at frikirkefolk skal opleve sig selv som en naturlig del af Danske Kirkedage

  Læs mere


  11-06-2011

  Religionsfrihed – et fælles synspunkt

  Kontaktgruppen for muslimer og kristne har skrevet en kronik om religionsfrihed i Danmark. Gennem et par år har danske muslimer og kristne mødtes for at drøfte emner af fælles interesse, herunder religionsfrihed. Kronikken er et resultat af denne dialog.

  Læs mere


  11-06-2011

  Ny Grøn Avis

  Grøn Avis med fokus på vand Læs i en ny 12-siders Grøn Avis om Kirke, klima og miljø. Avisen belyser forskellige aspekter ved klima, miljø og kirkeligt engagement. Der er information og fakta, teologi og praktisk inspiration til at blive Grøn Kirke.

  Læs mere


  10-06-2011

  ”Just Peace” – et økumenisk møde om fred og retfærdighed

  ”Fred på jord” lød det utallige gange på ”International Ecumenical Peace Convocation”, som samlede 1000 deltagere fra mere end 100 lande i Kingston, Jamaica, fra den 17.-25. maj i år.

  Læs mere


  10-06-2011

  Inspirerende migrantkonference – for tredje år i træk

  Mandarin, kiswahili, arabisk, chin, twi, og kinyarwanda var nogle af de sprog, der kunne tales på konferencen som blev afholdt i Kristi Himmelfartsdagene og var den tredje af sin slags.

  Læs mere


  08-06-2011

  Inspirationsboost til krop og sjæl

  Hvorfor skal kirker beskæftige sig med bekæmpelse af fattigdom og sult? Kan kirker og kirkelige organisationer bidrage med noget, som andre ikke kan? Det fik 13 præster, frivillige, studerende og ansatte med interesse for fattigdom og sult svar på, da de i marts var med på Danske Kirkers Råds årlige studietur til Geneve.

  Læs mere


  22-05-2011

  Svenska Kyrkan i Danmark fylder 100 år

  Der er sket meget i Dansk kirkeliv de sidste 100 år. I dag har vi mere end 230 migrantkirker i Danmark. Hvem ville have troet det ved indvielsen af Gustafkirken i 1911.Danske Kirkers Råd ønsker Svenska Gustafskyrkan tillykke med jubilæet.

  Læs mere


  18-05-2011

  Vellykket årsmøde i Danske Kirkers Råd

  "Økumeni i går, i dag og i morgen" var temaet for Danske Kirkers Råds årsmøde 2011. Læs her om årsmødet og læs Bent Hyllebergs oplæg om økumeniens historie.

  Læs mere


  18-03-2011

  Roskilde Stift satser grønt

  Ved sit møde d. 21. februar 2011 besluttede Roskilde Stiftsråd at indgå samarbejde med Grøn Kirke om at gøre stiftet grønnere. Provstierne bliver indgangsporten til at få mange flere af Roskilde Stifts kirker til at kunne kalde sig Grøn Kirke. Stiftsrådet støtter samarbejdet med kr. 200.000.

  Læs mere


  16-03-2011

  Visionær visionsdag for Danske Kirkedage 2013

  Massevis af visioner og gode ideer boblede frem for Danske Kirkedage 2013, da 65 personer var samlet til visionsdag i Brønderslev den 11. marts. Værter for dagen var styrelsen for Danske Kirkedage og Aalborg Stift.

  Læs mere


  Viser 201. til 250. nyhed, af 432 nyheder

  < Forrige

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  Næste >