Sitemap

   

  Nyhedsliste

  05-12-2017

  Katolikker og protestanter markerer Reformationen sammen

  Hvad der for 500 år siden var en splittelse af den kristne kirke i Europa, blev i søndags til en forsoning, da Vor Frue Kirke i København dannede ramme om en fælleskirkelig festgudstjeneste i anledning af reformationsjubilæet

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  05-12-2017

  Det særlige og det fælles-Økumenisk fejring af reformationen

  Reformationsåret må ikke kun føre til en dyrkelse af splittelsen, men snarere til en markering af det fælles.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  05-12-2017

  Kom med til temadag for Himmelske dage på heden 13. januar 2018 i Herning

  Arbejdet med Himmelske Dage på Heden skrider fremad og det er blevet tid til at invitere til Temadag – en dag med ”meget mere om Himmelske Dage på Heden”!

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Kirkedage


  20-11-2017

  Hvorfor jeg er økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af KFUM og KFUK

  Som medlem af KFUM og KFUK er jeg samtidig medlem af verdensbevægelsen YMCA. Det er en økumenisk bevægelse, og der er YMCA organisation er i 120 forskellige lande verden over. Altså: uden økumeni – ingen verdensbevægelse. Det er ret enkelt.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  16-11-2017

  Er religion en del af problemet eller en del af løsningen?

  Velkommen til Vinterseminar til februar, hvor du kan høre spændende oplæg omkring religionernes rolle i forhold til konflikter.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  31-10-2017

  Hanna takker af

  Efter 11 år på Danske Kirkers Råds sekretariat har Hanna Smidt nu valgt at gå andre veje. Det har været et alsidigt arbejde, hvor Hanna de sidste år primært har beskæftiget sig med Grøn Kirke. Men siden dengang hun blev ansat har hun både stået for kommunikationen, de økumeniske relationer og været konstitueret generalsekretær. Hanna ser tilbage på sin tid i Danske Kirkers Råd.

  Læs mere

  Danske Kirkedage


  31-10-2017

  Ny medarbejder i Danske Kirkers Råd

  Mia Toldam Korsgård er ansat pr. 1. november som projektkoordinator med særlig ansvar for Grøn Kirke og det nye arbejdsområde Økumenisk dialog og dannelse.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-10-2017

  Formand for Danske Kirkedage takker af

  Bitten Schjødt Kjær stopper som formand for styrelsen for Danske Kirkedage. Styrelsen konstituerer en ny formand for det kommende halve år. Ved Årsmødet 2. juni 2018 skal der vælges ny formand – alle kirker og organisationer inviteres til at finde gode kandidater. Den afgående formand ser tilbage på sin tid i Danske Kirkedage.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Kirkedage


  04-10-2017

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Danske Baptisters Kvindenetværk

  Svaret på det spørgsmål er faktisk bare ”fordi jeg blev spurgt”. På en gensynsweekend på Silkeborg Højskole hev en gammel højskoleveninde fat i mig og fortalte om Økumenisk Ungdom – og som hun vist formulerede det ”vi mangler altså en baptist i internationalt udvalg, for ellers er vi nærmest kun teologistuderende fra Aarhus”.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  02-10-2017

  DR svarer på åbent brev

  "Vi sætter i DR stor pris på dialog om vores programmer, og vi tager selvfølgelig Danske Kirkers Råds bekymring alvorligt. For netop tros- og kristendoms-stoffet er en væsentlig del af vores kultur, kulturarv og værdigrundlag, som binder os sammen som nation."

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  13-09-2017

  Ny udgivelse: Noget om den kristne tro

  Hæftet ”Noget om den kristne tro” er resultatet af flere års omfattende økumenisk arbejde. Kirkesamfund i Danmark har mødtes og drøftet, hvad kernen i den kristne tro er, og hvad kirkerne har til fælles på tværs af konfessionelle forskelle.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  13-09-2017

  Hvad skal vi bruge hæftet til?

  Noget om den kristne tro er et lille hæfte med et stort indhold. Aldrig før har en så bred vifte af kirker henvendt sig til danskerne om den kristne tro. Med ud¬gangspunkt i Fadervor inviteres læseren på en rejse, hvor kristendommens kerne præsenteres.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  04-09-2017

  Åbent brev til DRs ledelse

  Danske Kirkers Råd udtaler bekymring for DR’s dækning af tro og kristendom.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-08-2017

  Danske Kirkers Råd søger medarbejder med særlig fokus på Grøn Kirke og økumenisk dialog og dannelse

  Brænder du for økumenisk arbejde og kirkernes klimaengagement? Befinder du dig godt i netværk med nationale og lokale aktører både inden for og uden for det kirkelige landskab?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  28-08-2017

  Lov om Trossamfund uden for folkekirken

  Et forslag til en samlet lov for trossamfund uden for folkekirken er sendt i høring. Danske Kirkers Råd har sendt sit høringssvar til forslaget.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  07-08-2017

  Information fra Kirkeministeriet til præster og menigheder

  Danske Kirkers Råd har nu fået svar på sin henvendelse til Kirkeministeriet om, hvordan loven vedr. obligatoriske kursus i dansk familieret, frihed og folkestyre, skal administreres. Kurset gælder for præster uden for folkekirken, der søger om vielsesbemyndigelse.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-06-2017

  Kom med KFUM og KFUK til Taizé

  Er du mellem 18-30 år? har du lyst til det at opleve det økumeniske broderfællesskab i Taizé i Frankrig i efterårsferien ?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-06-2017

  Kirkesamfund i Danmark står sammen om den kristne tro

  Engagerede mennesker fra en meget bred vifte af kirkesamfund og kirkelige foreninger samledes til inspirationsdag om den kristne tro

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  06-06-2017

  Himmelske Dage på Heden

  Om to år går det løs I Kristi Himmelfartsferien 2019 - 31. maj til 3. juni - er der Himmelske Dage på Heden. Lokalkomiteen er godt i gang med planlægningen og glæder sig til at se Herning-området fyldt med kirkedagsdeltagere.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Danske Kirkedage


  06-06-2017

  Kirchentag i Berlin imponerede og inspirerede

  Der var både dybde og bredde, da Kirchentag ramte Berlin i Kristi Himmelfartsdagene med overskriften ’Du ser mig’ (1. Mos. 16,13). Det er en institution med tyngde, der ikke bare sætter sit aftryk på byen, men også på deltagerne og det omkringliggende samfund. En større dansk delegation var med for at lære og lade sig inspirere.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Danske Kirkedage


  23-05-2017

  Ny arbejdsplan vedtaget

  På årsmødet d.29. april vedtog Danske Kirkers Råd en ny arbejdsplan for de kommende tre år. I den periode vil vi styrke indsatsen på fire områder som helt grundlæggende for Danske Kirkers Råd, mens vil nedlægge nogle af de tidligere arbejdsgrupper med henblik på at styrke netværk med andre aktører i det kirkelige landskab.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  23-05-2017

  Vellykket årsmøde i Danske Kirkers Råd

  ’Kirken som håbsbærer’ var temaet for Danske Kirkers Råds årsmøde. Her var der samtaler om kirkens rolle i samfundet. Der var økumenisk gudstjeneste og træplantning og så blev en ny arbejdsplan vedtaget for de kommende tre år.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-05-2017

  Inspirationsdag om økumenisk hæfte

  Vi inviterer hermed til inspirationsdag den 14 juni kl 15-18 om hæftet ’Noget om den kristne tro’.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  21-05-2017

  Mød os på Folkemødet

  Igen i år er Danske Kirkers Råd med på Folkemødet på Bornholm. Det er den 15-18 juni 2017 og som de tidligere år er vi medarrangører af det økumeniske telt Mellem Himmel & Jord sammen med en bred vifte af kirkesamfund og kirkelige organisationer. Kom forbi til en af de mange spændende debatter eller til en snak med de mange arrangører og frivillige i teltet.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  20-05-2017

  Fra påske til pinse - indsamling til Danske Kirkers Råd

  Fra påske til pinse er indsamlingsperiode for Danske Kirkers Råd. I påsken fejrer alle kirker Jesu lidelse og opstandelse. Og i pinsen fejres, at vi fra alle verdenshjørner holdt op med at tale forbi hinanden, men nu talte med hinanden

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-05-2017

  Oplev Mellemøsten tæt på – bliv ledsager

  Nu har du muligheden for at komme 3 måneder til Jerusalem og Vestbredden gennem det økumeniske ledsagerprogram under Kirkernes Verdensråd.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  17-05-2017

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Tværkulturelt Center

  Det startede en dag tilbage i 1977. På uransagelig vis havde en amerikansk gæsteforsker fundet vej til vores danske studenterbibelkreds i en lejlighed i Nansensgade i Indre København.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-05-2017

  Når demokrati bliver tvang

  I sidste uge var der frist for høringssvar for Trossamfundsudvalgets forslag til ny lov for trossamfund uden for folkekirken. I den forbindelse skrev en vifte af kirkelige ledere under Danske Kirkers Råd sammen med bl.a. formændene for Det Jødiske Samfund og Muslimernes Fællesråd dette kritiske indlæg i Politiken 5. maj 2017.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-05-2017

  Reformationsjubilæum 2017: Økumenisk seminar og jubilæumsgudstjeneste. 1-3. december 2017, København.

  Ved afslutningen af jubilæumsåret er det tid til at se fremad og forholde os til kirkens behov for stadig fornyelse: Hvad skal vi være opmærksomme på i årene, vi bevæger os ind i?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  03-05-2017

  Høringssvar til forslag om ny religionslov

  Danske Kirkers Råd har afgivet høringssvar til Trossamfundsudvalgets forslag til en samlet lov om andre trossamfund end folkekirken.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  05-04-2017

  Himmelske Dage nomineret til fornem pris

  Himmelske Dage er blevet nomineret til Københavns Kongres og Event Award 2016 i kategorien ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1000 deltagere’. Vinderne offentliggøres først 19. april, men vi har al mulig grund til at være stolte.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Kirkedage


  03-04-2017

  Indblik og udsyn

  Læs Danske Kirkers Råds årsberetning 2016

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  28-03-2017

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Folkekirkens mellemkirkelige Råd

  Det startede med en pige med et hjerteligt smil og de flotteste krøller. Lige uden for Stakladen på Universitetet i Århus spurgte hun om jeg ville med til konference i Strasbourg

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  28-03-2017

  Det Økumeniske Studielegat uddeler støtte

  Det Økumeniske Studielegat har uddelt legatstøtte til flere ophold i udlandet.

  Læs mere


  06-03-2017

  Findes der en særlig kristen moral, og kan kirker tale med samme stemme i moralske og etiske spørgsmål?

  Sekretariaterne for Danske Kirkers Råd og Folkekirkens mellemkirkelige Råd var i februar værter for det nordiske Faith and Order-møde. Værtskabet går på skift i de nordiske lande fra år til år. Ved mødet den 8-9 februar 2017 i København var repræsentanter fra Norge, Sverige, Danmark og Finland samlet i København for at diskutere dokumentet ’Moral Discernment’ fra Faith and Order.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  07-02-2017

  Dannelse og uddannelse- til Indien med det Økumeniske Studielegat

  "Mit studieophold ved United Theological College i Indien har i mange forskellige henseender imødekommet mine forventninger – men også rakt lagt ud over dét, som jeg kunne have forestillet mig på forhånd!"

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  02-02-2017

  Johanniterhjælpen optaget i Økumenisk Forum

  Johanniterhjælpen blev optaget som nyt medlem af Økumenisk ved Fællesmødet den 17 januar 2017.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  30-01-2017

  Konference: Preventing Violent Extremism Through Interreligious Dialogue

  Kan interreligiøs dialog være med til at forebygge ekstremisme og polarisering i Danmark og den arabiske verden?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-01-2017

  Vil du ud i verden og studere? Søg Det Økumeniske Studielegat

  Legatet kan søges af alle, men præster, teologistuderende, studerende ved de kirkefaglige uddannelser som f.eks. 3K, kirkeligt ansatte samt ansatte i kirkelige institutioner og organisationer vil have fortrinsret.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  18-01-2017

  Økumenisk pilgrimsvandring i Polen fra den 6. til den 11. juni 2017.

  I anledning af 500 år for Reformationen inviterer vi til økumenisk fællesskab og bøn. Vi vandrer ad ”Ørnerede rute” som er naturskøn og går forbi mange borgruiner. Ca. 90 km fra byen Podzamcze til Pauliner Kloster i Czestochowa.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  31-12-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af KFUM & KFUK

  Økumeni har aldrig været et spørgsmål om for eller imod for mit vedkommende, for jeg er vokset op med økumeni som en ganske naturlig del af mit liv.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-12-2016

  Til Rom med Det Økumeniske Studielegat

  Tidligere på året havde jeg den store glæde at modtage Det Økumeniske Studielegat, så jeg kunne bo og skrive på mit speciale i Rom i nogle måneder. – mit studium blev i høj grad en øvelse i at læse Luthers latinske spidsfindigheder.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  17-12-2016

  I adventstiden bliver vi spurgt: Hvem er du?

  Jesus kommer ikke som en stor konge, men som et ydmygt menneske, der kommer os alle i møde med et nysgerrigt: Hvem er du?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  14-12-2016

  Tværreligiøs høring om forkynderloven

  Mandag d. 12. december var der høring om forkynderloven i Vor Frue Kirke i København. Se høringen her..

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-12-2016

  Kom til tværreligiøs høring om forkynderloven

  Ved høringen deltager en bred vifte af religiøse repræsentanter med fokus på, hvorfor der er så stor kritik af lovforslagene og hvordan trossamfundene selv kan være med til at bekæmpe religiøs ekstremisme, som er lovpakkens formål.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-11-2016

  Tag med til Tyske Kirkedage

  Der er Tyske evangeliske Kirkedage den 24-28 maj 2017 i Berlin og Wittenberg under titlen ’Du ser mig’. Det bliver som altid en stor oplevelse – ikke bare fordi, der kommer så utrolig mange mennesker, men også fordi det er en kirkefestival med stor bredde. Det er evangeliske kirkedage for alle på tværs af kirkelige forskelle med interesse for det at være kirke i verden.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-11-2016

  Fra konflikt til fællesskab

  Indledningen til reformationsfejringen blev en økumenisk begivenhed af de helt store, da Det lutherske Verdensforbund og Den katolske Kirke holdt fælles gudstjeneste i Lund og forpligtede sig på større fællesskab, da Pave Frans og Munib Younan, præsident i Det lutherske Verdensforbund (LWF), underskrev erklæringen Fra konflikt til fællesskab.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-11-2016

  Grænser til debat

  Mere end 300 deltagere var med, da Køge Provsti inviterede til en dag med fokus på grænser. Det blev til en flot gudstjeneste med kor, præster og menigheder fra alle provstiets kirker. Efterfølgende var alle inviteret til debat om grænser – om de fysiske, nationale, personlige grænser og grænser mellem forskellige religiøse retninger.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  25-10-2016

  Himmelske Dage på heden

  Visionsdag i Herning med deltagere fra en bred vifte af kirkesamfund og kirkelige organisationer sluttede af med at slå fast, at Danske Kirkedage 2019 bliver ’Himmelske Dage på heden’. Her kom der masser af store visioner og konkrete ideer og forslag på bordet, som den lokale komite nu kan begynde at arbejde på.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  24-10-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra Danmissions generalsekretær.

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Det er jeg fordi jeg i store dele af min studietid og mit arbejdsliv har bevæget mig i kirkelige kredse udenfor Danmarks grænser. Hvis man gør det, kan man simpelthen ikke undgå at engagere sig økumenisk. Og hvorfor skulle man egentlig også undgå det…?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  Viser 1. til 50. nyhed, af 460 nyheder

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  Næste >