Sitemap

   

  Nyhedsliste

  07-08-2017

  Information fra Kirkeministeriet til præster og menigheder

  Danske Kirkers Råd har nu fået svar på sin henvendelse til Kirkeministeriet om, hvordan loven vedr. obligatoriske kursus i dansk familieret, frihed og folkestyre, skal administreres. Kurset gælder for præster uden for folkekirken, der søger om vielsesbemyndigelse.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-06-2017

  Kom med KFUM og KFUK til Taizé

  Er du mellem 18-30 år? har du lyst til det at opleve det økumeniske broderfællesskab i Taizé i Frankrig i efterårsferien ?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-06-2017

  Kirkesamfund i Danmark står sammen om den kristne tro

  Engagerede mennesker fra en meget bred vifte af kirkesamfund og kirkelige foreninger samledes til inspirationsdag om den kristne tro

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  06-06-2017

  Himmelske Dage på Heden

  Om to år går det løs I Kristi Himmelfartsferien 2019 - 31. maj til 3. juni - er der Himmelske Dage på Heden. Lokalkomiteen er godt i gang med planlægningen og glæder sig til at se Herning-området fyldt med kirkedagsdeltagere.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Danske Kirkedage


  06-06-2017

  Kirchentag i Berlin imponerede og inspirerede

  Der var både dybde og bredde, da Kirchentag ramte Berlin i Kristi Himmelfartsdagene med overskriften ’Du ser mig’ (1. Mos. 16,13). Det er en institution med tyngde, der ikke bare sætter sit aftryk på byen, men også på deltagerne og det omkringliggende samfund. En større dansk delegation var med for at lære og lade sig inspirere.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Danske Kirkedage


  23-05-2017

  Ny arbejdsplan vedtaget

  På årsmødet d.29. april vedtog Danske Kirkers Råd en ny arbejdsplan for de kommende tre år. I den periode vil vi styrke indsatsen på fire områder som helt grundlæggende for Danske Kirkers Råd, mens vil nedlægge nogle af de tidligere arbejdsgrupper med henblik på at styrke netværk med andre aktører i det kirkelige landskab.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  23-05-2017

  Vellykket årsmøde i Danske Kirkers Råd

  ’Kirken som håbsbærer’ var temaet for Danske Kirkers Råds årsmøde. Her var der samtaler om kirkens rolle i samfundet. Der var økumenisk gudstjeneste og træplantning og så blev en ny arbejdsplan vedtaget for de kommende tre år.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-05-2017

  Inspirationsdag om økumenisk hæfte

  Vi inviterer hermed til inspirationsdag den 14 juni kl 15-18 om hæftet ’Noget om den kristne tro’.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  21-05-2017

  Mød os på Folkemødet

  Igen i år er Danske Kirkers Råd med på Folkemødet på Bornholm. Det er den 15-18 juni 2017 og som de tidligere år er vi medarrangører af det økumeniske telt Mellem Himmel & Jord sammen med en bred vifte af kirkesamfund og kirkelige organisationer. Kom forbi til en af de mange spændende debatter eller til en snak med de mange arrangører og frivillige i teltet.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  20-05-2017

  Fra påske til pinse - indsamling til Danske Kirkers Råd

  Fra påske til pinse er indsamlingsperiode for Danske Kirkers Råd. I påsken fejrer alle kirker Jesu lidelse og opstandelse. Og i pinsen fejres, at vi fra alle verdenshjørner holdt op med at tale forbi hinanden, men nu talte med hinanden

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-05-2017

  Oplev Mellemøsten tæt på – bliv ledsager

  Nu har du muligheden for at komme 3 måneder til Jerusalem og Vestbredden gennem det økumeniske ledsagerprogram under Kirkernes Verdensråd.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  17-05-2017

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Tværkulturelt Center

  Det startede en dag tilbage i 1977. På uransagelig vis havde en amerikansk gæsteforsker fundet vej til vores danske studenterbibelkreds i en lejlighed i Nansensgade i Indre København.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-05-2017

  Når demokrati bliver tvang

  I sidste uge var der frist for høringssvar for Trossamfundsudvalgets forslag til ny lov for trossamfund uden for folkekirken. I den forbindelse skrev en vifte af kirkelige ledere under Danske Kirkers Råd sammen med bl.a. formændene for Det Jødiske Samfund og Muslimernes Fællesråd dette kritiske indlæg i Politiken 5. maj 2017.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-05-2017

  Reformationsjubilæum 2017: Økumenisk seminar og jubilæumsgudstjeneste. 1-3. december 2017, København.

  Ved afslutningen af jubilæumsåret er det tid til at se fremad og forholde os til kirkens behov for stadig fornyelse: Hvad skal vi være opmærksomme på i årene, vi bevæger os ind i?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  03-05-2017

  Høringssvar til forslag om ny religionslov

  Danske Kirkers Råd har afgivet høringssvar til Trossamfundsudvalgets forslag til en samlet lov om andre trossamfund end folkekirken.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  05-04-2017

  Himmelske Dage nomineret til fornem pris

  Himmelske Dage er blevet nomineret til Københavns Kongres og Event Award 2016 i kategorien ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1000 deltagere’. Vinderne offentliggøres først 19. april, men vi har al mulig grund til at være stolte.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd, Kirkedage


  03-04-2017

  Indblik og udsyn

  Læs Danske Kirkers Råds årsberetning 2016

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  28-03-2017

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Folkekirkens mellemkirkelige Råd

  Det startede med en pige med et hjerteligt smil og de flotteste krøller. Lige uden for Stakladen på Universitetet i Århus spurgte hun om jeg ville med til konference i Strasbourg

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  28-03-2017

  Det Økumeniske Studielegat uddeler støtte

  Det Økumeniske Studielegat har uddelt legatstøtte til flere ophold i udlandet.

  Læs mere


  06-03-2017

  Findes der en særlig kristen moral, og kan kirker tale med samme stemme i moralske og etiske spørgsmål?

  Sekretariaterne for Danske Kirkers Råd og Folkekirkens mellemkirkelige Råd var i februar værter for det nordiske Faith and Order-møde. Værtskabet går på skift i de nordiske lande fra år til år. Ved mødet den 8-9 februar 2017 i København var repræsentanter fra Norge, Sverige, Danmark og Finland samlet i København for at diskutere dokumentet ’Moral Discernment’ fra Faith and Order.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  07-02-2017

  Dannelse og uddannelse- til Indien med det Økumeniske Studielegat

  "Mit studieophold ved United Theological College i Indien har i mange forskellige henseender imødekommet mine forventninger – men også rakt lagt ud over dét, som jeg kunne have forestillet mig på forhånd!"

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  02-02-2017

  Johanitterhjælpen optaget i Økumenisk Forum

  Johanitterhjælpen blev optaget som nyt medlem af Økumenisk ved Fællesmødet den 17 januar 2017.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  30-01-2017

  Konference: Preventing Violent Extremism Through Interreligious Dialogue

  Kan interreligiøs dialog være med til at forebygge ekstremisme og polarisering i Danmark og den arabiske verden?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-01-2017

  Vil du ud i verden og studere? Søg Det Økumeniske Studielegat

  Legatet kan søges af alle, men præster, teologistuderende, studerende ved de kirkefaglige uddannelser som f.eks. 3K, kirkeligt ansatte samt ansatte i kirkelige institutioner og organisationer vil have fortrinsret.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  18-01-2017

  Økumenisk pilgrimsvandring i Polen fra den 6. til den 11. juni 2017.

  I anledning af 500 år for Reformationen inviterer vi til økumenisk fællesskab og bøn. Vi vandrer ad ”Ørnerede rute” som er naturskøn og går forbi mange borgruiner. Ca. 90 km fra byen Podzamcze til Pauliner Kloster i Czestochowa.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  31-12-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af KFUM & KFUK

  Økumeni har aldrig været et spørgsmål om for eller imod for mit vedkommende, for jeg er vokset op med økumeni som en ganske naturlig del af mit liv.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-12-2016

  Til Rom med Det Økumeniske Studielegat

  Tidligere på året havde jeg den store glæde at modtage Det Økumeniske Studielegat, så jeg kunne bo og skrive på mit speciale i Rom i nogle måneder. – mit studium blev i høj grad en øvelse i at læse Luthers latinske spidsfindigheder.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  17-12-2016

  I adventstiden bliver vi spurgt: Hvem er du?

  Jesus kommer ikke som en stor konge, men som et ydmygt menneske, der kommer os alle i møde med et nysgerrigt: Hvem er du?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  14-12-2016

  Tværreligiøs høring om forkynderloven

  Mandag d. 12. december var der høring om forkynderloven i Vor Frue Kirke i København. Se høringen her..

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  09-12-2016

  Kom til tværreligiøs høring om forkynderloven

  Ved høringen deltager en bred vifte af religiøse repræsentanter med fokus på, hvorfor der er så stor kritik af lovforslagene og hvordan trossamfundene selv kan være med til at bekæmpe religiøs ekstremisme, som er lovpakkens formål.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  29-11-2016

  Tag med til Tyske Kirkedage

  Der er Tyske evangeliske Kirkedage den 24-28 maj 2017 i Berlin og Wittenberg under titlen ’Du ser mig’. Det bliver som altid en stor oplevelse – ikke bare fordi, der kommer så utrolig mange mennesker, men også fordi det er en kirkefestival med stor bredde. Det er evangeliske kirkedage for alle på tværs af kirkelige forskelle med interesse for det at være kirke i verden.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-11-2016

  Fra konflikt til fællesskab

  Indledningen til reformationsfejringen blev en økumenisk begivenhed af de helt store, da Det lutherske Verdensforbund og Den katolske Kirke holdt fælles gudstjeneste i Lund og forpligtede sig på større fællesskab, da Pave Frans og Munib Younan, præsident i Det lutherske Verdensforbund (LWF), underskrev erklæringen Fra konflikt til fællesskab.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-11-2016

  Grænser til debat

  Mere end 300 deltagere var med, da Køge Provsti inviterede til en dag med fokus på grænser. Det blev til en flot gudstjeneste med kor, præster og menigheder fra alle provstiets kirker. Efterfølgende var alle inviteret til debat om grænser – om de fysiske, nationale, personlige grænser og grænser mellem forskellige religiøse retninger.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  25-10-2016

  Himmelske Dage på heden

  Visionsdag i Herning med deltagere fra en bred vifte af kirkesamfund og kirkelige organisationer sluttede af med at slå fast, at Danske Kirkedage 2019 bliver ’Himmelske Dage på heden’. Her kom der masser af store visioner og konkrete ideer og forslag på bordet, som den lokale komite nu kan begynde at arbejde på.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  24-10-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra Danmissions generalsekretær.

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Det er jeg fordi jeg i store dele af min studietid og mit arbejdsliv har bevæget mig i kirkelige kredse udenfor Danmarks grænser. Hvis man gør det, kan man simpelthen ikke undgå at engagere sig økumenisk. Og hvorfor skulle man egentlig også undgå det…?

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  05-10-2016

  Trossamfundsudvalget får både ros og kritik af Danske Kirkers Råd

  Trossamfundsudvalget holdt den 26.-28. september i alt tre midtvejshøringer for at drøfte deres oplæg med de berørte trossamfund. Danske Kirkers Råd var med ved høringerne, der blev holdt i en konstruktiv dialog mellem udvalget og en bred vifte af repræsentanter fra forskellige trossamfund.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  04-10-2016

  Himmelske Dage vinder årets initiativpris

  Kultur- og kirkefestivalen Himmelske Dage modtager Kristeligt Dagblads Initiativpris 2016. Arrangementet roses for sin åbne tilgang, der ”fik kirken ud på gader og stræder.

  Læs mere

  Kirkedage


  03-10-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? tanker fra et medlem af den Ortodokse kirke

  Er der så overhovedet mere at tale om? f. Poul Sebbelov reflekterer her over den økumeniske samtale og den interne diskussion i Den Ortodokse Kirke om synet på andre kristne.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  02-10-2016

  Nyt materiale med fokus på kristendom og miljø

  Kfum-spejderne har i samarbejde med Grøn Kirke lavet et aktivitetsmateriale kaldet "Miljøskaber" med konkrete ideer til, hvordan kirken og kirkens højtider kan være omdrejningspunkt for at få unge til at tage ansvar for natur og miljø.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  12-09-2016

  Forslag til ny religionslov forskelsbehandler og mistænkeliggør religiøse forkyndere

  ’Hastværk er lastværk’ og ’at skyde gråspurve med kanoner’ er to gamle talemåder, der måske mest præcis beskriver regeringens lovforslag på det religiøse område, der har været i høring hen over sommeren. Politiken bringer Danske Kirkers Råds debatindlæg i dagens avis.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  11-09-2016

  Skabelsestid 2016: Fokus på natur

  Perioden 1. september - 4. oktober er Skabelsestid. Dette er en periode i kirkeåret, hvor man sætter fokus på Gud som skaber og på skabelsen.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  22-08-2016

  Danske Kirkers Råd kommenterer forslag til ændret ægteskabslov

  Danske Kirkers Råd kommenterer forslag til ny ægteskabslov, der både indeholder decorumkrav for vielsesforretteren, kursus i dansk familieret og forpligtelse på overholdelse af dansk lovgivning.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  21-08-2016

  Hvorfor er jeg økumenisk engageret? Tanker fra et medlem af Pinsekirken

  Jeg voksede op i en familie, som var meget engageret i den lokale pinsekirke. Denne kirke var under min opvækst meget påvirket af den karismatiske fornyelse, som bragte kristne fra mange forskellige trossamfund sammen.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  20-08-2016

  Danske Kirkers Råd finder lovforslag betænkeligt

  Danske Kirkers Råd finder lovforslag om ændring af straffeloven - kriminalisering af udtrykkelig billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring – betænkeligt. Lovudkastet forskelsbehandler religiøse forkyndere negativt i forhold til andre autoriteter. Desuden rummer lovforslaget en række uklarheder i både begreber og eksempler på situationer, hvor loven vil kunne bruges. Derfor har Forretningsudvalget i Danske Kirkers Råd indsendt udtalelse i forbindelse med høring om lovforslaget.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-08-2016

  Fælles luthersk-katolsk reformationsmarkering

  Det lutherske Verdensforbund (LVF) og Den romersk-katolske Kirke mødes til fælles markering af reformationen. Det foregår i Lund Domkirke og Malmø Arena den 31. oktober i år og bliver ført an af formand for LVF, Biskop Younan og Pave Frans.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  19-08-2016

  Revideret Vejledning omkring kirkers kontakt med og evt. dåb af muslimske asylansøgere

  Folkekirken bliver i stigende grad opsøgt af muslimske asylansøgere, der ønsker dåb. Det betyder, at mange præster i dag skal håndtere en ny situation. Som hjælp til bl.a. præsterne har Folkekirke & Religionsmøde udarbejdet ”Vejledning omkring kirkers kontakt med og evt. dåb af muslimske asylansøgere”.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  17-08-2016

  Markér skabelsestiden

  Perioden 1. september - 4. oktober er Skabelsestid. Det er en tid til at sætte fokus på Gud som skaber og på skabelsen

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  15-08-2016

  Økumenisk Fond uddeler støtte

  Det er nu muligt at søge økonomisk støtte fra den økumeniske fond inden 1.oktober 2016

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  15-06-2016

  Flygtningene i fokus på årsmøde

  Med overskriften ’Jeg var fremmed, og I tog imod mig’ havde Danske Kirkers Råds årsmøde den 21 maj 2016 særlig fokus på flygtninge og kirkens rolle i deres møde med Danmark. Her blev både de teologiske aspekter og konkrete eksempler på mødet mellem danskere og flygtninge drøftet.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  15-06-2016

  Dialog mod religiøs ekstremisme

  Danske Kirkers Råd var i slutningen af maj medvært for dansk-arabisk dialogkonference med særlig fokus på religiøs ekstremisme. Her mødtes religiøse ledere og lærde samt politiske repræsentanter for at tale om, hvordan religiøse stemmer kunne være med til at bekæmpe religiøs ekstremisme. Konferencen indledte med en offentlig åben del på Christiansborg og fortsatte to dage for de indbudte deltagere fra Danmark og Mellemøsten.

  Læs mere

  Danske Kirkers Råd


  Viser 1. til 50. nyhed, af 445 nyheder

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  Næste >